Kaspersky Siber Zorbalık Karşıtı Portal Kurdu

Words Can Save.

Dijital teknolojiler kullanılarak yapılan zorbalık ciddi bir sorun haline gelmiş durumda. Her ne kadar internet sanal bir ağ olsa da, ortaya çıkardığı tehditlerle yalnızca bilgisayar teknolojisi kullanılarak çözülemeyebilir. Bazı şeyler kolayca durdurulup, yasaklanamaz ve siber zorbalık da bunlardan biri. Çocuklarımızı bu tehditten daima koruyamayacak olmamız onlara yardım edemeyeceğimiz anlamına gelmez. Kaspersky Lab dünyanın her yerinden çocuk psikologları ile bir araya gelip, çevrimiçi zorbalık kurbanlarının nasıl desteklenmesi gerektiğini anlatan önerileri bir araya getirip WordsCanSave isimli bir portal kurdu.

Siber Psikolog Caron Mullen ana hatları şöyle özetliyor: “Siber zorbalık çok yönlü bir yaklaşımı gerektiren karmaşık bir sorun. Çocuğun duygusal durumunu destekleyen bir strateji çok önemli. Kısa vadede, sorunu daha da zorlaştırabilecek eylemlere baş vurmada, çocuğun en zor anları olumlu yönde atlatmasına yardımcı olacak basit öneriler var. Uzun vadede hedef, çocuğun dayanıklılığını artırmasına yardımcı olmak, böylece psikolojik zarar görmeden sorunlu sosyal deneyimlerle başa çıkabilirler. Fakat ilk ve en önemli adım, ebeveynin çocuğun güvenini kazanarak yükü paylaşmasıdır ve böylece, durumla baş edebilmek için bir eylem planı üzerinde birlikte çalışabilirler.”

Sorun hakkında tartışılırken, Kaspersky Lab Pazarlama Bölümü Başkanı Alexander Erofeev şu yorumu yaptı, “Sözcükler – samimi sevgi sözcükleri ve destek – yardımcı olabilir. Bunu siber zorbalıkla savaşımızın ana ekseni yapmak istiyoruz. Bu yalnızca bizim fikrimiz de değil: dünyanın pek çok bölgesinden kampanyamıza katkıda bulunan pek çok psikolog tarafından da paylaşılıyor. Siber zorbalık internet erişiminin olduğu her yerde var – bu da dünyanın tümünden küçük değil. Bu yüzden, dünyadaki tüm ebeveynlerin bu sorunu nasıl doğru ele alacaklarını bilmelerini istiyoruz.”

 

Önceki İçerikGoogle Bilim Fuarı 2015’te Türkiye’den 5 Proje Yer Alıyor
Sonraki İçerikSon Korsan Amerika Yolunda!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz