Kahkahaya Boğulacağınız En İyi Komedi Filmleri

En iyi Komedi filmleri nelerdir?

Bu sorunun doğru cevabını hiç bir zaman bulamayacağız değil mi? Neden, çünkü kişiden kişiye değişen bir yapısı vardır. Aslında bunu şu şekilde açıklayabilirim sizlere, küçük bir sorum olacak. Eğer dünyada sadece 10 yemeğe sahip olacak olsanız hangi yemekleri seçerdiniz? Sorunun size anlatmak istediği seçtiğiniz yemek değil, gerçekten 10 tane ile yetinebilecek misiniz? Yani bahsetmek istediğim kavram da aynen bu şekilde işliyor. Burada bulunan filmler en iyi komedi filmleri olacak ama sadece 10 tane olacak. Eh tabi siz şimdi şu soruyu soracaksınız? Ulan, hani 10 yemekle yetinemeyeceğimizi vurgulamıştın 10 film ile nasıl yetinelim?

Durun sakin olun! Çünkü sizin için seçtiğimiz en iyi komedi filmleri, tamamen Komedi ve orjinalliğini yıllar geçse de üstünden bu kalp seni unutur mu tabiriyle yaklaştığımız film isimleri olacak. Yani evet tabikide dünyanın sonuna kadar 10 tane film ile yetinemeyeceğiz ama düşünecek olursak eğer. Bu 10 Komedi Filmi sizi dünyanın sonuna kadar olmasa da hepsinin yerini alacak filmler çıkana kadar en iyileri bu. 10 Kombinasyon var yani çıkan yeni 10 film her an bu filmlerin yerine geçebilir.Hadi! gelin listeyi beraber inceleyelim.

10Buraya Kadar-2013

En İyi Komedi Filmleri Buraya Kadar

Listemizin 10.Sırasında Buraya Kadar(İngilizce: This is The End) filmi yer alıyor. Film düşük bütçe ile çekilmiş 2013 yapımı bir Komedi filmi. Film düşük bütçeli olmasından ziyade bu kadar akıllara kazınmasının nedeni ellerinden mm farkıyla kaçan ödül talihsizliğiyle dikkat çekiyor. Seth Rogen ve Evan Goldberg‘in birlikte yazıp, yönettiği Buraya Kadar filminin Başrollerinde ise James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen,  Jay Baruchel ve Danny Mcbride yer alıyor.

9Zombilerin Şafağı-2004

Tamamen seçme karakterlerden oluşan Zombilerin Şafağı(İngilizce: Shaun of the Dead) filmi ise Listemizin 9.Sırasına yerleşiyor. Simon Pegg ve Edgar Wright‘ın birlikte yazıp yine Edgar Wright’ın tek başına yönettiği 2004 yapımı bir komedi filmi. Filmin başrollerinde ise Simon Pegg, Kate Ashfield, Nick Frost ve Lucky Davis yer alıyor. Zombilerin Şafağı En iyi İngiliz Filmi ve Bafta İnteraktif Ödülleri’nin yanı sıra 13 ödül ve 20 dalda oscara aday gösterilmiş bir yapıt.

8Truman Show-1998

Wuhuu Listemizin 8.Sırasında yer alan filmi zaten biliyorsunuz. Jim Carrey amcamızın Ed Haris ve Laura Linney ile birlikte başrol olarak yer aldığı Truman Show adlı film. Andrew Niccol tarafından 1996 da yazılıp 1998’de Peter Weir tarafından yönetilmiş muhteşem bir komedi filmidir. Film 38 Ödül ve 69 Dalda Oscar’a aday olarak gösteriliyor. Filmde Ed Harris  başarısından dolayı Yardımcı En iyi Erkek Oyuncu ödülünü alıyor ve aynı şekilde Yazan Andrew Niccol ve Peter Weir’da En iyi Senaryo Yazma, En İyi Yönetmen ödülleriyle gözden kaçmıyor.

7Kapışma-2000

Filmle alakalı sabit birşey söylemek mümkün olmasa da. Gülmekten karnımıza ağrılar gireceğinin garantisini veriyor Guy Ritchie bizlere ilk dakikalardan. Kapışma (İngilizce: Snatch) filminin başrollerinde ise Çok yakından hayranı olduğumuz ve aksiyon sahneleri ile gözümüzden hiçbir zaman kaçmayan Jason Statham ağabeyimiz ve şu Adamdaki tip bende olsa dediğimiz gerçi ben demiyorum da demeyin şimdi hepimiz biliyoruz, Brad Pitt‘in ne kadar hayranı olduğunuzu neyse konumuza dönelim.Brad Pitt, Dennis Farina ve Benicio Del Toro yer alıyor. Film Guy Ritchie tarafından yazılıp yönetilmiş 2000 yapım yılına ait bir Komedi filmidir. 4 ödül ve 6 dalda Oscar’a aday gösterilmiş Kapışma Filmi Listemizin 7.Sırasına yerinden oynamamak üzere yerleşiyor.

6Ateşten Kalbe Akıldan Dumana-1998

Guy Ritchie‘den söz etmişken. Buralara bir yerlere eklesem mi eklemesem mi diye düşünürken eklemek geldi içimden. Listemizin 6.Sırasında Yine Guy Ritchie’nin 1997’de yazıp oyuncuların bir türlü bir araya gelememesi nedeniyle çekimi 1 sene sonraya ertelenmiş Ateşten Kalbe Akıldan Dumana(İngilizce: Lock, Stock and Two Smoking Barrels ) adlı komedi filmi yer alıyor. Başrollerinde ise zamanın en iyi oyuncularından Jason Flemyng, Dexter Fletcher ve Nick Moran yer alıyor. Film bunlardan birisi BAFTA film ödülü olmak üzere 14 ödül alıyor ve 7 Dalda Oscar’a aday gösteriliyor.

5Küçük Gün Işığım-2006

Biraz sakinleşelim!En İyi Komedi Filmleri Listemizin 5.Sırasında bahsi geçecek Küçük Gün Işığım (Little Miss Sunshine)adlı film. Film Michael Arndt tarafından yazılıp, Jonathan Dayton ve Valerie Faris tarafından yönetilmiş, başrollerinde ise Steve Carell, Toni Collette ve Greg Kinnear yer alıyor. Film 2 si Oscar olmak üzere 70 Film ödülü ve 107 dalda Oscar’a aday olarak gösterilen 2006 yapımı bir Komedi filmi. Popülerliği hala günden güne artmakta.

4Git Başımdan!

Listemizin 4.Sırasında Alan R.Cohen ve Alan Freedland‘ın birlikte yazıp, Todd Phillips tarafından yönetilen 2010 yapımı Git Başımdan (Due Date) adlı bir komedi filmi. Filmin başrollerinde ise Abi bu adam bi başka yeaa diyip de arkadaşlarınıza anlata anlata bitiremediğiniz, instagramda bütün gönderilerini beğenip altına fütursuzca yorum yaptığınız Zach Galifianakis üstad, Robert Downey Jr, Michelle Monaghan ve Jamie Foxx bulunuyor. Film yönetmenin kötü yaklaşımı ve saygısızca esprileri yüzünden olsa gerek sadece 6 Dalda Oscar’a aday olarak gösterilmiştir.

3Felekten Bir Gece Serisi

Jon Lucas ve Scott Moore‘nin birlikte yazdığı ve Todd Phillips‘in yönettiği 2009 yapımı bir komedi filmidir. Felekten Bir Gece (İngilizce: The Hangover) filminin başrollerinde ise yine Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Justin Bartha ve Ed Helms yer alıyor. Filme başladığınız an itibariyle tüm kaslarınızın gevşemesine, evdeki koltukların köşelerini ısıracağınız bu filmin toplamda 22 Ödülü ve 35 adaylığı bulunuyor. Bu ödüllerden ikisi Altın Küre En İyi Komedi Filmleri ödülü ve BAFTA en iyi senaryo ödülü.

2Aman Tanrım!

Listemizin 2.Sırasında ise Aman Tanrım (İngilizce: Bruce Almighty) yer alıyor. Film Steve Koren ve Mark O’Keefe‘nin birlikte yazdığı Tom Shadyac‘ın yönettiği 2003 yapımı bir komedi filmi.Film ile ilgili söylenecek pek söz yok. 1 Saat 50 Dakika boyunca iliklerinize kadar hissedeceğiniz sizi sadece gülmeye odaklamış bir başyapıt. Aman Tanrım! filminin 7 ödül almış ve 8 dalda Oscar‘a aday gösterildiğinide belirtelim.
Spoiler:Tanrı olsan ne yapardın?

1Şarlo Diktatör (Büyük Diktatör)-1940

En İyi Komedi Filmleri Şarlo Diktatör

En iyileri yazmak hep zor olmuştur benim için. Fragmanları tekrar izle, hatırlayamadıklarını hatırla, notlarına bak,kalitelerini göz önünde bulundur. Başrollerin o filmde oynadıktan sonra neler hissettiğini ne kadar verimli olduğunu gözlemlemek kolay olmasa gerek. İşte bu yüzden, biraz eskilere gideceğiz hatta baya bi eskilere gideceğiz. Listemizin 1.sırasında Şarlo Diktatör yer alıyor. Charlie Chaplin tarafından yazılıp yönetilen 1940 yapım yılına sahip bir komedi filmi. Başrollerde ise yine Charlie Chaplin,Paulette Goddard ve Jack Oakie bulunuyor. Film 5 Oscar ödülüne sahip bir başyapıt

Kaynak:http://www.imdb.com

Önceki İçerikSqaure Enix: Stüdyonun satılması Hitman’in sonu anlamına gelmiyor
Sonraki İçerikDisgaea 5 Complete İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz