Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds inceleme

2017 yılı PlayStation 4’e özel bir sürü oyuna ev sahipliği yaptı. Bunların arasında büyüleyici atmosferi ile sıyrılan Horizon Zero Dawn bizi bugüne kadar gördüğümüz en renkli kıyamet sonrası dünya ile buluşturmuştu. PlayStation’da Killzone serisi ile tanıdığımız Guerilla Games ilk defa rol yapma türünde bir oyun denemiş ve gayet başarılı olmuşlardı. Artık senenin sonuna yaklaştığımız şu dönemlerde firma oyunlarını bir genişletme paketiyle taçlandırdı. Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds inceleme yazımızda genişletme paketiyle ilgili tüm detayları sizlere tanıtacağız. Bu arada ana oyun hakkındaki detaylı inceleme ulaşmak isterseniz sizi şu linke alalım.

Karlı Dağların Zirvesinde

Genişletme paketi ile birlikte oyunun hikayesine güzel bir eklenti yapılmış durumda. Yeni hikayenin odağında haritanın kuzey tarafına yeni eklenmiş olan bölge The Cut var. Bu bölgede robotlara tapan Banuk kabilesi hakim. Kendilerini ana oyunda da zaman zaman görmüştük. Genişletme paketimiz ile ana karakterimiz Aloy kabileyi artık yerinde ziyaret edebiliyor, ancak iyi bir günlerinde değil. Taptıkları dağ tanrıçası gizemli Daemon tarafından ele geçirilmiş olan kabile halkı öfkeli ancak Daemon’un corruption benzeri bir etki ile çıldırttığı robotlar karşısında ise etkisiz kalmış durumdalar. Aloy’u artık tanıyorsunuz, böyle durumlarda pasif kalacak biri değil. Hemen kabilenin yardımına koşuyor ve bu yeni tehditin gizemini çözmeye çalışıyor. Frozen Wilds ana oyundaki kadar gizemli ve sürükleyici bir hikaye vaat ediyor.

Adından da anlaşılacağı üzere Frozen Wild ile ilk dikkatleri çeken şey karlarla kaplı yeni mekanlar. Ana oyunda da zaman zaman kar serpiştirdiği oluyordu ama bu sefer ciddi anlamda bir kardan söz ediyoruz. Yeri geliyor belimize kadar karın içinde ilerliyoruz. Yoğun yağış altında kartpostal tadında manzaralara maruz kalıyoruz. Bir süre sonra yeni düşman türleri de eğlencede yerini alıyor. Geneliyle iri kıyım ve zorlu robotlar bölgede kol geziyor. Oyunda toparladığınız en iyi ekipmanlar ile biraz zorlanacağınızın garantisini veriyorum, yapımcılar da Frozen Wilds ile gelen içeriğe dalmadan önce en az 30. seviye civarlarında olmanızı öneriyor. Ekipmandan bahsetmişken, Frozen Wilds ile oyuna pek çok yeni ekipman da eklenmiş, ancak benim ilgimi en çok mızrağımız için gelen yeni güncellemeler çekti. Bir yan görevi tamamlayarak mızağımıza slotlar ekleyebiliyor ve  modifiye edebiliyouz. Banuk kabilesinde bir şamandan alabileceğiniz bu görevi mümkün olduğunca erken yapmaya çalışın. Sonrasında çok yararını göreceksiniz. Ayrıca oyunda bulduğunuz blueglam adlı kristaller sayesinde tüccarlardan çok kuvvetli silahlar satın alabiliyorsunuz.

Yeni Bir Şafağa

Frozen Wilds ile birlikte Aloy’un yetenek ağacına da yeni eklentiler gelmiş, bunları The Traveller başlığı altında bulabilirsiniz.  Oyuna büyük bir değişiklik sunmasa da bineğimizle dört nala koştururken eşya toplayabilme gibi işinizi biraz daha kolaylaştıracak yetenekler barındırıyor. Ana oyunda seviyem artık kırklara dayanmış ve çoğu yeteneği tüketmiş biri olarak savaş mekanikleri açısından yeni yetenekler beklemiştim. Ancak yukarıda belirttiğim gibi yeni eklenen düşmanlar oyuna yeterince tazelik getirmeyi başarmış. Ağır şekilde hikaye anlatımına odaklanmış bir ek paket söz konusu olduğundan keyif kaçırıcı (spoiler) içerik vermemek adına yazıyı biraz kısa tutacağım.

Toparlamak gerekirse  Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds oynanışa köklü değişiklikler getirmemiş olsa da başarıyla tasarlanmış yeni bölgesi, yeni ekipman ve düşmanlar, ana senaryoya ustalıkla yedirilmiş yeni öyküsü ile bir rol yapma oyununa layık, başarılı bir ek paket olmuş. Yeni içerik oynanış süresini 10-15 saat kadar uzatmış ve fiyatının hakkını veriyor. PlayStation Store üzerinden 60 liraya satın alabileceğiniz ek pakete bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Unutmayın, bu dünya artık bizim değil.

GENEL BAKIŞ
Fiyat / İçerik
8
Eğlence Faktörü
8
Önceki İçerikPUBG FPS Arttırma Rehberi
Sonraki İçerikHand of Fate 2 Sistem Gereksinimleri
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
horizon-zero-dawn-the-frozen-wilds-incelemeMaceranıza kaldığınız yerden devam etmeniz için güzel bir fırsat.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz