Yeni Başlayanlar İçin Heroes of the Storm

Uzun süredir kapalı beta sürecinde olan Heroes of the Storm, geçtiğimiz hafta açık beta sürecine başladı ve oyun birçok kişinin erişimine açılmış oldu. Öncelikle belirtmeliyim ki Heroes of the Storm klasik MOBA mantığının dışına çıkmaya çalışan, bu nedenle türün baskın oyunları Dota 2 ve League of Legends’dan farklı olan bir oyun. Bu nedenle türün diğer örneklerine aşina olanlar bile bazı mekaniklere yabancılık çekebilir.

İstediğiniz Bir Kahraman ile Bolca Maç Yapın

 

Her oyunda olduğu gibi Heroes of the Storm’da da, ne kadar çok oynarsanız oyuna o kadar alışıyorsunuz ve gittikçe daha iyi oynamaya başlıyorsunuz. Bu nedenle oyunu açtığınız gibi size o hafta ücretsiz verilen karakterlerden hangisi en çok ilginizi çekiyorsa onunla oynayın ve seviye atlamaya çalışıp haritaları tecrübe edin. Oynadıkça kahramanların özelliklerine de alışıyorsunuz ve çok daha akıcı bir oynayışınız oluyor.

Kahramanların Farklı Yeteneklerini de Test Edin

Yetenekler! Her MOBA oyunun kalbi olan kahraman yetenekleri, Heroes of the Storm’da biraz daha farklı. Çünkü oyunda maç sırasında ek malzemeler alamıyorsunuz ve yeteneklerinizi en verimli şekilde kullanmanız bekleniyor. Tabi her karakterin yetenek ağacı sizlere çeşitlilik sunuyor ve oyuna alışmanın en iyi yollarından birisi de bu yeteneklerle farklı kombinasyonlar denemek. Her kahraman bu sayede ölümcül olabilir, orası oyuncuya bırakılmış.

Günlük görevleri yapın

 

Oyuna düzenli girdiğinizde günlük görevlerle karşılaşıyorsunuz. Oyunda daha çok karakter almak için altına ihtiyacınız oluyor ve altın almanın en hızlı yolu da günlük görevler. Göreve göre 300-800 altın alabiliyorsunuz ve bu görevler “8 maç yap”, “3 maçı assassin olarak bitir” tarzında oluyor.

Elinizde olan tüm Kahramanları 5. Seviye Yapın

Kulağa zor gelse de, elinizde olan tüm kahramanları 5. seviye yapın. Kahramanlarınız seviye atladıkça daha fazla kostüm ile yetenekler açılıyor ve 5. seviye olduklarında da 500 altınla ödüllendiriliyorsunuz, bu yüzden çoğu kahramanı deneyin.

Antreman ve Co-op modları ile karakterleri test edin

 

Normal maçlardan önce bilmediğiniz bir kahraman ile oynamak için en iyi yerler antrenman ve co-op modları. Arkadaşlarınızla veya tek başınıza yapay zekaya karşı kahramanlarınızı test edin.

Oyun içi kahraman ve kostümler için para harcamayın

Oyunda satılan neredeyse her şey oyun içi kazanılabilen altınlar ile alınabiliyor veya gerçek para ile alabiliyorsunuz fakat tüm ürünler henüz beta sürecinde olan bir oyun için oldukça pahalı, bu nedenle oyun içinden almak istediğiniz ürünleri kazandığınız altın ile almanızı tavsiye ederim.

Her oyun arkadaşlarla güzel

Heroes of the Storm arkadaşlarınızla çok daha eğlenceli bir oyun, MOBA oyunları tek başına oynadığınızda oldukça sıkıcı olabiliyor. Heroes of the Storm da pek farklı değil. Birkaç arkadaşınızla anlaşıp oyunun tadını çıkarın. Oyun da arkadaşlarla oynamayı teşvik edercesine maç başına kazandığınız tecrübe puanını artırıyor.

Maç sırasında “g” tuşu ile yardım isteyin

 

Oyundaki oyuncularla iletişim çok önemli ve iletişimin en kolay yolu da “G” tuşunu kullanmak. Haritada yardım istediğiniz, gidilmesini istediğiniz yeri işaretleyebilirsiniz.

Haritadaki hatları(laneleri) takım seviyeniz 10 olana kadar terk etmeyin

Hatlar takım seviyeniz için oldukça önemli. Maç sırasında takımınız seviye atladıkça maç içi yetenekler açıyorsunuz ve bu seviyeyi atlamak için  hatlarda karşı takımın askerlerini olabildiğince çok öldürmeniz gerekiyor. Bu nedenle takımınızdan birisi yardım istemedikçe maça başladığınız hattı terk etmeyin.

Haritalardaki görevlere öncelik verin ve kampları ele geçirin

Heroes of the Storm’un türünün diğer oyunlarından en büyük farkı da, çok adam öldürüp hatlarda ilerlemeniz değil, haritalardaki özel görevleri yapıp yapmamanız. Her haritada belirlenmiş bir görev oluyor ve kamplar size tecrübe vermenin yanı sıra sizin adınıza düşman hatlarına saldırıyor ve takımınıza destek sağlıyor. Bu nedenle karşı takımdan önce kampları almanız çok önemli.

İyi oyunlar.

 

 

 

 

Heroes of the Storm Başlangıç Rehberi

Heroes of the Storm Başlangıç Rehberi

Heroes of the Storm Başlangıç Rehberi

 

 

Önceki İçerikXbox Live Gold Haziran 2015 Oyunları Açıklandı
Sonraki İçerikNX Android Kullanmayacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz