Google hizmetlerinde özel Star Wars deneyimi

Google’da çalışan Star Wars tutkunları tarafından yine filmin tutkunları için geliştirilen özel Star Wars arayüzü ile kullanıcılar Google’ın Gmail, YouTube, Haritalar ve Chrome gibi pek çok hizmetini bambaşka bir deneyimle kullanmaya başlıyor. Yapılması gereken tek şey Aydınlık veya Karanlık taraftan birini seçip yola koyulmak.

Konuyla ilgili olarak Google Türkiye resmi blogunda yer alan açıklama aşağıdaki gibidir.

 

İlk kez Star Wars ile 4 yaşında tanıştım. İlk izlediğim filmdi. Babamla birlikte 80’li yılların Betamax videosunda StarWars’u izledikten sonra, beni içerisine alan bu etkileyici dünyanın üçlemesini defalarca izlemeye devam ettim.

Google’da benim gibi pek çok Star Wars (Yıldız Savaşları) hayranı olduğunu duymak herhalde kimse için sürpriz olmayacaktır. Merkez ofiste sık sık Darth Vader’lara, Yoda gibi giydirilmiş köpeklere, hatta yer yer veri merkezimizde dolanan (ve muhtemelen hala droid’leri arayan) Stormtrooper’lara denk gelebilirsiniz. Bu yüzden Star Wars 7’yi duyduğumuzda Google bu destansı hikayeye nasıl katkıda bulunabilir diye düşünmeye başladık: “Acaba Arama bölümünde Star Wars’la ilgili bir şey eklesek hoş olmaz mı? Millenium Falcon uzay aracı Cardboard’da karşımıza çıksa veya Google Çeviri servisi galaktik dilleri de tercüme etse nasıl olur” Buna benzer sorular arttıkça bu fikirleri hayata geçirmek isteyen heyecanlı mühendislerimizin ve ürün tarafındaki arkadaşların da sayısı aynı ölçüde artmaya başladı.

Sonunda Lucasfilm ve Disney’deki arkadaşlara ulaştık ve o günden bu yana da google.com/starwars’u geliştirmek için çalışıyoruz. Star Wars tutkunları için yine filmin tutkunları tarafından geliştirilen bu yerde aydınlık veya karanlık tarafta mı olacağınızı seçtikten sonra Gmail, Haritalar YouTube ve Chrome gibi kullandığınız pek çok Google uygulamasının seçtiğiniz yolu nasıl yansıtmaya başladığını görebilirsiniz. Üstelik bu sadece başlangıç… Bugünden, filmin gösterime gireceği güne kadar (sanal gerçeklikte de olsa) tüm ihtişamıyla bizi karşılayan Millenium Falcon da dahil sırada daha pek çok şey var. O yüzden bizi izlemeye devam edin. Ayrıca bazı yerlere birkaç sürpriz yumurta da gizledik. Şimdi içinizdeki “Güç”ü uyandırıp galaksinin ve geçmişin uzak, çok uzak noktalarına dikkatle bakma zamanı…

Aralık’ta sinemada buluşmak üzere. Babamla birlikte orada olacağız.

Clay Bavor, Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı

Önceki İçerikTürkiye gamescom 2016’da Partner Ülke Olarak Yer Alacak
Sonraki İçerikGoogle her gün 2 milyondan fazla korsan içerik talebi alıyor
Oyun ve teknoloji dünyasını yakından takip eden bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz