GameX 2015 Değerlendirmesi ve Röportajlar

17-20 Aralık’ta Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde onuncusu düzenlenen GameX 2015 Uluslararası Dijital Oyun Fuarı her sene olduğu gibi yine oyuncular ile oyun sektörünün buluşma merkezi oldu.

Katılımın ücretsiz olduğu fuara ilgi bu sene rekor düzeyde yüksekti. Özellikle haftasonuna gelen üçüncü ve dördüncü günlerde girişlerde inanılmaz uzun kuyruklar oluştu, ziyaretçi trafiği zaman zaman kontrolden çıktı. Bazı youtuberlar etrafında kümelenen hayranları tarafından ezilme tehlikesi bile atlattı. Hazır youtuber demişken MuratAbiGF ile yaptığımız röportajımıza hep beraber bir göz atalım, olayları bir de onun ağzından dinleyelim:

“Tek tabanca” olarak tabir edebildiklerimizin yanı sıra, VidiVodo ekibi de Fuar alanındaki yerini almıştı. VidiVodo’nun tasarımı yenilenmesiyle beraber, Türkiye’de özellikle video oyunları alanında bulunduğuna inandığı özgün, eğlenceli ve kaliteli içerik üreten streamer ve Youtuber’ların toplandığı bir platform açığını kapatmak adına büyük bir ilk adım atmış durumda. (Oyun Dünyasının Yıldızları Vidivodo’da Buluşuyor!) Vidivodo ekibinden Pozan Erten, Leafgaming35 ekibi ve Brave Oyunda ile güzel bir şöyleşi gerçekleştirdik. VidiVodo ve kanallar hakkında bilgiler aldık;

GameX 2015’te MSI, Netmarble, Samsung, Vestel, Turkcell, TP-LINK, CONN gibi firmaların stantlarının yanısıra ilk kez kendine ait bir stantta ürünlerini sergileyen NVIDIA dikkatimizi çekti. Basın tarafında sadece Level’ın stantı bulunmaktaydı. Türkiye’nin en büyük oyun satış platformu olan Aral’ın ise stantının bulunmaması, Teknosa stantı içinde birkaç parça ürünle yetinmiş olmalarını görmek ise şaşırtıcıydı. Tribün, dev ekran ve sunucu eşliğinde düzenledikleri yarışmalarla fuarda gözlemlediğimiz en renkli stant ise Playstore’a aitti.

gamex-2015-01

Atmosferi canlandıran en önemli unsurlardan biri şüphesiz cosplaydi. Oldukça başarılı makyaj ve kostüm çalışmalarıyla oyun karakterlerini adeta gerçek hayata taşıyan cosplayci arkadaşlara ilgi oldukça fazlaydı. Ülkemizde cosplayle ilgilenen insanları bir araya getirmeyi misyon edinmiş olan Cosplay Türkiye ile yaptığımız röportajı aşağıda izleyebilirsiniz:

NTTGame’in şu an açık betada olan ve oldukça ilgi gören MMOFPS oyunu Phantomers‘ın GM lideri Anıl Güven’den projenin geleceği ve yeni eklenecek özellikler ile ilgili bilgiler de aldık:

Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri ve Yayıncıları Derneği Oyunder ise oldukça yoğun bir program eşliğinde 4 gün boyunca çeşitli paneller düzenledi ve eşliğinde Türk oyun sektörünü her açıan masaya yatırdı.

gamex-2015-02

GameX 2015 İş Geliştirme Müdürü Halil Karabulut‘un yaptığı açıklamaya göre 19 Aralık’ta ziyaretçi rekorunu kıran fuarın belki de en zayıf noktası yine bu ziyaretçi yoğunluğuydu. Geniş bir alana sahip olsa da Lütfi Kırdar Fuar Merkezi maalesef bu derece bir ilgiyi karşılamakta yetersiz kaldı. Bir sonraki sene böylesine ilgi gören bir fuarın çok daha büyük bir alanda, çok daha fazla şirketin katılımı ile düzenlenmesi dileklerimizle…

Önceki İçerikUncharted 4 yine ertelendi, yeni çıkış tarihi açıklandı!
Sonraki İçerikGamex 2015: LeafGaming35 – Brave Oyunda – Vidivodo Röportajı
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz