İngiltere satış listesine göre; serinin en iyi çıkış yapan oyunu Fallout 4, çıkışının ilk haftasında listeye birinci sıradan giriş yaptı.

15 Kasım ile sona eren haftalık satış listesinde, birinci sırayı beklendiği gibi Fallout 4 kaptı. “Serinin en başarılı çıkış yapan oyunu” olan Fallout 4, çıkışının ilk 24 saatinde 12 milyon adet piyasaya sürülmüş, Steam’de anlık oyuncu rekoru kırmış ve Twitch’de en çok izlenen yeni oyun olmuştu. Hatta Pornhub verilerinin düşmesine neden bile olmuştu.

Bethesda‘nın uzun süredir heyecanla beklenen oyunu Fallout 4, yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. “Serinin en iyi çıkışını” yapan oyun, “2015’in çıkış yapan en iyi üçüncü oyunu” oldu.

Son satış verilerine göre, Fallout 4, Fallout New Vegas‘a göre yüzde 213 oranında daha iyi bir çıkış yaptı. Listenin en tepesinde bulunan Fallout 4’ü ikinci sırada Call of Duty: Black Ops III, üçüncü sırayla ise FIFA 16 takip ediyor.

Xbox One ve Xbox 360 platformlarına “zaman sınırlı özel” olarak çıkış yapan Rise of the Tomb Raider ise kedine dördüncü sırada yer buldu. Tomb Raider’ın devam oyunu olan Rise of the Tomb Raider’ın satışlarının yüzde 85’i Xbox One, geriye kalan yüzde 15’i ise Xbox 360 üzerinden gerçekleşti.

Beşinci sırada Minecraft: Story Mode yer alırken, yeni Need for Speed oyunu altıncı sırada bulunuyor. Yedinci sırayı ise Football Manager 2016 kapmış durumda.

Aşağıda ilk 10 oyunu göreceğiniz liste, dijital oyun satış verilerini kapsamıyor. Bu yüzden, İngiltere’deki tüm satış rakamlarını içerdiği söylenemez:

  1. Fallout 4
  2. Call of Duty: Black Ops 3
  3. FIFA 16
  4. Rise of the Tomb Raider
  5. Minecraft: Story Mode
  6. Need for Speed
  7. Football Manager 2016
  8. Lego Dimensions
  9. Assassin’s Creed: Syndicate
  10. Halo 5: Guardians
Önceki İçerikSteam Oyun Kolu – İlk Bakış – Türkçe İnceleme
Sonraki İçerikNetmarble Streetboy-Run to the Beat’i Dünya Çapında Tanıtıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz