En iyi Savaş Oyunları

Geçmişten günümüze bir çok savaş oyunu hali hazırda oynadık ve oynamaya devam ediyoruz. Peki nedir bu savaş oyunlarında bizi çeken şey? Dünya savaşları mı? Yoksa dünya dışı varlıklara karşı dünyayı savunmak mı? Film dünyasında olduğu gibi oyun dünyasında da bu durumlar yeni senaryolarla durmadan karşımıza çıkmakta. Bir dönem modern savaşlar popülerken, Battlefield 1 ile tekrardan 1. Dünya savaşına dönüş yapıyoruz. Her çıkan yapım bizi ayrı maceralara sürüklemeye devam ediyor. En iyi Savaş Oyunları neler olabilir sorusundan yola çıkarak bir liste hazırladık.

12. Spec Ops: The Line

Spec Ops: The Line  gelecek bir zamanda kum fırtınalarıyla tamamen değişimiş olan Dubai şehrinde geçiyor. Genel itibariyle klasik bir askeri oyunu andırsada gerek hikaye anlatımı gerekse atmosferiyle kendine çekiyor.

11. ARMA

Gerçekçi bir askeri simülasyon oyunu arıyorsanız ARMA bu konuda yardımınıza yetişiyor. Gerek savaşların ilerleyişi, gerekse  270 km² gezmekle bitmeyecek haritalarıyla oyunculara gerçekçi bir savaş deneyimi sunuyor.

10. Squad

Squad Offworld Industries tarafından geliştirilen bir Birinci Şahıs Nişancı oyunudur. Battlefield 2 modu olan Project Reality’nin manevi halefi sayılır. Oyun yapısı itibariyle ARMA’yla benzerlik göstermektedir.

9. Valiant Hearts THe Great War

Ubisoft Montpellier’ın yapımcılığını üstlendiği Valiant Hearts: The Great War, bulmaca ve aksiyon oyunlarını seven oyuncular için biçilmiş kaftan. Oyunun hikayesel ilerleyişi savaş oyunlarına farklı gözle yaklaşmamızı sağlıyor.

8. Total War

Total War, Creative Assembly tarafından tarihsel ve fantastik olaylar üzerine geliştirilmiş sıra tabanlı strateji oyunu serisidir. Oyun gerçek zamanlı; siyaset, ordu ve kaynak yönetimi üzerine geliştirilmiştir.

7. Civilization

Civilization, Sid Meier’in yaptığı bir sıra tabanlı strateji oyunudur. Konu seri boyunca değişmemiştir. Oyuncular, kendi seçtikleri bir medeniyeti tarih öncesi çağlardan alıp günümüze tarihine getirmeye çalışırlar. Bu süreçte bir çok savaşa şahit oluyorsunuz.

6. Age Of Empires

Tartışılmaz gelmiş geçmiş en çok oynanan ve halen niş bir kitle tarafından oynanmaya devam eden efsanevi oyun Age Of Empires, stratejik savaş seven oyuncuların vazgeçilmez tercihi oluyor.

5. This War of Mine

This War of Mine 11 bit studios tarafından geliştirilmiş, savaşta hayatta kalma üzerine kurulu bir oyun. Oyun genel itibariyle Fallout Shelter’ı anımsatıyor. Oyun 1992-96 arasındaki Bosna Savaşı sırasında gerçekleşen Saraybosna Kuşatması’ndan esinlenmiştir. Savaşa tamamen farklı açıdan baktıran oyun savaş oyunu sevenler tarafından oynanmasında fayda var.

4. Company of Heroes

“Dawn of War” oyununun yapımcısı Relic Entertainment firması tarafından geliştirilen ve THQ desteğini alan en yeni gerçek zamanlı strateji oyunu Company of Heroes’un il oyunu 2006 yılında piyasaya çıkmıştır.

3. Medal Of Honor

Özellikle normandiya çıkarması bölümüyle aklımıza kazanan MOH serisi, bundan sonra çıkan tüm oyunlarıyla oyuncuları kendine bağlamayı başarmıştır. Fakat EA 2012 yılından bu yanan oyunun yeni bir versiyonunu çıkartmamaktadır.

2. Call of Duty

Abi hikaye seviyorsan COD, Multiplayer seviyorsan BF diye bir muhabbet dönüyordu bir zamanlar. Ne zaman COD ekibi Captain Price’ı hikaye gereği öldürdü, ondan sonra bu geyik yapılmaz oldu. Call of Duty’in ana seri dışında bir çok oyunu dahi çıktı. Oyuncular için unutulmayan bir çok sahneye sahip olan serinin en akıla kazınan sahnelerinden birisi Call of Duty Modern Warfare 2 – NO Russian bölümüdür.

 

1. Battlefield

DICE ve EA’in efsanevi yapımı Battlefield gelmiş geçmiş en iyi savaş oyunlarından bir tanesidir. Serinin en dikkat çeken oyunları sırayla BF2,BF3 ve BF1 şeklinde. BF4 ve hardline’da oyuncuları hayal kırıklığı yaratan seri BF1 ile 1.dünya savaşı tekrardan işleyerek oyuncularını geri kazanmayı başardı.

Önceki İçerikYeni Türk Yapımı Oyunumuz: Car And Wall
Sonraki İçerikHearthstone’un 2017 yol haritası belli oldu; işte tüm detaylar!
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz