Korkudan Aklınızı Kaçıracağınız En İyi Korku Filmleri

Uzun Zamandır Beklenen Liste Korkudan Aklınızı Kaçıracağınız En İyi Korku Filmleri

Hiç düşündünüz mü şöyle, arkadaşlarımı çağırayım da güzel bir korku filmi izleyip iliklerimize kadar heyecanlanalım diye?

Eğer düşünmediyseniz bi düşünün derim.Çünkü, arkadaşlarla korku filmi izlemenin yanında getireceği sonuçlar sınırsız, ya yok olum ben korku filmlerinde gülüyorum diyip de film bittikten sonra etkisinden en geç kurtulan arkadaşınızla dalga geçmeyi ve bunun gibi bir çok unsuruda yanında getirir.

İşte sizler biraraya geldiğinizde oturup kara kara düşünmeyin diye, en iyi korku filmleri adlı listemizi sizlere sunmuş bulunmaktayız.

Bu listede çok korkacaksınız, veya çok eğleneceksiniz diyebilirim sizlere listemiz türk filmlerinide içermekte eğer türk filmlerini zaten biliyoruz veya bundan sonraki listelerde görmek istemiyoruz derseniz, yoruma açık olan her liste makalemizde bunu bizlere bildirebilirsiniz.

Söyleyecek başka sözüm kalmadığına göre Hadi! gelin listeyi hep beraber bi inceleyelim bakalım neler varmış.

9
En İyi Korku Filmleri 28 Gün Sonra

28 Gün Sonra(28 Day Later)

Listemizin 10.Sırasında 28 Gün Sonra adlı film yer alıyor. Alex Gorland’ın senaryosunu yazdığı, Danny Boyle‘nin yönettiği film 31 dalda Oscar’a aday olarak gösterildi.

10 dalda ise ödül almayı başarmış bu yapıtın başrollerinde ise Cillian Murphy, Naamie Horris ve Christopher Eccleston‘un yer aldığı 28 Gün Sonra filmi izleyicilerden de tam not alarak listemizde yer etmeyi başarıyor.

8
En İyi Korku Filmleri Rec: Ölüm Çığlığı

Rec:Ölüm Çığlığı)

14 Kasım 2008 yılında vizyona giren Rec: Ölüm Çığlığı filminin yönetmen koltuğunda Jaume Balaguera ve Paco Plaza yer alıyor.

Yine Jaume Balaguero ve Wiso Bendejo‘nun senaryosunu yazdığı filmin başrollerini ise Manuela Velasca, Ferran Terraza ve Carlos Lasarte paylaşıyor.

Rec: Ölüm Çığlığı Filmi 12 ödül ve 16 dalda Oscar’a aday olarak gösterilmiş bir film diyebilirim sizlere.

Şeytanı Gördüm

27 Mayıs 2011’de Türkiye’de vizyona giren film 7.8 İmdb puanı alarak en iyiler listemizin 8.sırasına yerleşmeyi başarıyor.Toplam 19 dalda Oscar‘a aday olarak gösterilip 16 dalda ödül almayı başaran bu film Jee Woon tarafından yazılıp yönetiliyor.Filmin başrollerinde ise Byung-hun Lee, Min-Sik Cho ve In-Seo yer alıyor.

Film ile ilgili bir çok söylenti var ama en çok dikkatimi çeken başrollerden de belli olduğu üzere sadece kore’lilere yer verilmesi.

6
En İyi Korku Filmleri Halka Serisi

Halka Serisi

Japon yapımı olan Halka serisinin ilk filmi 28 Şubat 2003 de Türkiye’de izleyicilerle buluştu.

İlk filmin yönetmen koltuğunda Gore Verbinski, ikinci filmin yönetmen koltuğunda ise Hideo Nakata, son olarak serinin 3’üncü filmini Javier Gulierez yönetiyor.

Toplam 14 Dalda Oscar‘a aday olarak gösterilmiş filmin 11 dalda olan ödülleri de gözlerimizden kaçmayarak listemizin 7.Sırasına girmeyi başarıyor.
Spoiler: Kardeş sevgilini neden bulaştırıyorsun?

5
En İyi Korku Filmleri Korku Seansı

Korku Seansı

10 Haziran 2016 yılında Türkiye’de vizyona giren ve girdiği ilk tarihten itibaren yoğun ilgi gören filmin yönetmeni James Wan, yazar kadrosunda ise Carey Hayes ve Chad Hayes yer alıyor.

Başrollerini ise Vera Farmiga,Patrick Wilson ve Madison Wolfe paylaştığı bu film gerçekten izlenmeye değer diye düşünerek en iyi korku filmleri listemizin 6.sırasında yer alıyor.

4
En İyi Korku Filmleri Evdeki Düşman

Evdeki Düşman

Listemizin 5.sırasında yer alan film ise Evdeki Düşman adlı film. Yönetmenliğini Jaume Collet-Serra üstleniyor. Senaryosunu David Leslie Johnson‘un yazdığı filmin başrollerini ise Vera Parmiya, Peter Sarsgoard ve Isabella Fuhrman‘ın paylaştığı film İmdb de aldığı 7.0 dan fazlasını hakettiğini düşünerek listemize girmeyi başarıyor.

3
En İyi Korku Filmleri Maggie

Maggie

Korku kategorisi diyince ilk 5 e gireceğini düşündüğüm film ise Maggie adlı film. Öncelikle filmin başrollerinde hepimizin yakından tanıdığı Arnold Schwarzenegger ve Abigail Breslin paylaşıyor.

John Scott‘un yazdığı ve Henry Hobson‘un yönettiği Maggie 2015 yapımı bir korku filmi.

2
En İyi Korku Filmleri Magi

mecusiler

Hasan Karacadağ‘ı hepimiz iyi biliyoruz.Listemizin 3.Sırasında yer almayı başaran Magi Hasan Karacadağ tarafından yazılıp yine Hasan Karacadağ’ın yönettiği bir Türk-Amerikan anlaşmalı bir ortak film.

Başrollerinde ise sinemada duyduğum kızların dediğine göre ne kadar cool adammış ya diğer filmlerinide izlemeliyim diye mırıldandıkları Stephen Baldwin, Michael Madsen ve Brianne Davis yer alıyor.

Filmin İmdb puanı düşük olsa da benim gerçekten önerdiğim hikayesiyle sıkmayan aşırı korkutmayan veya saçma düşüncelere kapılmanızı sağlamayan gerçeklerden alınmış hikayeleri bir çok kaynakta bulabileceğiniz bir film.

1
En İyi Korku Filmleri Cinnet

Cinnet

Listemizin 2.sırasında yer alan film ise Cinnet adlı film. Stephen King ve Stanley Kubrick’in beraber yazıp Stanley Kubrick’in tek başına yönettiği filmin başrollerini ise Jack Nicholson, Shelley Duvall ve Danny Lloyd paylaşıyor.

Film 3 Oscar ödülü ve 5 adaylığının haricinde İmdb de 8.4 puan alarak gözümden kaçmayıp izlediğimde 1 dakikasında bile olumsuz düşündürmeyen bir başyapıt diyebilirim.

Sapık

En İyi Korku Filmleri Sapık

4 Oscar ödülü, 5 farklı ödül ve 9 dalda Oscar’a aday olarak gösterilen Joseph Stefano ve Robert Bloch‘un beraber yazdığı.

Alfred Hitcock‘un yönetmenliğini üstlendiği Sapık adlı filmin başrollerinde ise Anthony Perkins, Janet Leigh ve Vera Miles yer alıyor.

Filme objektif olarak bakmak gerekirse gerçekten 1.sıraya yerleştirilecek en iyi film diyebilirim sizlere.

Kaynak: http://www.imdb.com

Önceki İçerikYeni Assassin’s Creed’in ana karakteri ortaya çıktı
Sonraki İçerikThe Witcher serisinde yüzde 85’e varan kaçırılmayacak indirim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz