En iyi 10 Online Oyun (2016)

Eskiden online oyun denilince saatler harcanan ve bilgisayar başından hiç kalkmadan oynanan oyunlar akla geliyordu. Zamanla gelişen oyun sektörü zaman içerisinde yeni oyun türlerini de hayatımıza katmaya başladı. Bunun sayesinde artık insanlar saatler harcamadan da online oyun deneyimlerini yaşayabiliyor. Tabii istisnalar kaideyi bozmaz. Bir yandan moba (multiplayer battle arena) türünden oyunlar, diğer yandan MMORPS (role playing shooter) oyunların hayatımıza girmesiyle, oyuncular gerçekten farklı deneyimler yaşamaya ve farklı tatlar tatmaya başladı.

Bu listeyi hazırlarken “En iyi 10 Online Oyun nedir?” sorusunu sorarak yola çıktık. Seçimlerimizi 2016 odaklı yapmaya gayret etsek de listenin sonuna gelirken karşımıza çıkan oyunlar birçoğunuzun bildiği eski oyunlar oldu. Gerek oyunların kendilerine haz tarzları, gerekse oyunculara sundukları deneyimler ve en önemlisi dünya çapındaki istatistik verilerden yararlanıp listeyi hazırladık.

10Tom Clancy’s The Division

Tom Clancy’s The Division, Massive Entertainment liderliğinde Ubisoft Reflections ve Ubisoft Red Storm ile birlikte geliştirilen bir üçüncü şahıs nişancı oyunu. Genel yapısı sebebiyle tam bir kategoriye indirgememiz gerekirse, rol yapmalı nişan oyunu diyebiliriz.

9Eve Online

CCP Games firması tarafından EVE Online, zorlu bir dünyada geçen devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma ve gerçek zamanlı bilim kurgu oyunudur. 2012’de New York’taki Modern Sanatlar Müzesi’nin kalıcı oyunlar koleksiyonuna dahil edilmiştir.

8Overwatch

Overwatch, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunudur. 24 Mayıs’ta çıkışını gerçekleştiecek olan oyun şimdiden yoğun ilgi çekti ve büyük bir oyuncu kitlesi tarafından bekleniyor.

 

7ARMA 3

Arma 3, Bohemia Interactive tarafından geliştirilen ve yayınlanan taktiksel nişancı oyunudur. Arma 3’ün hikayesi 2030’lu yıllarda Nato tarafından yönetilen askeri  bir operasyon olan Magnitude Operasyonunu konu alıyor. Operasyon dahilinde Avrupalılar ve İran tarafından yönetilen doğulu güçler arasındaki savaş işleniyor.

6Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive, Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından geliştirilen çevrim içi bir birinci şahıs nişancı türünde aksiyon oyunu. Microsoft Windows, Mac OS X, PlayStation 3, Xbox üzerinden oynanabilen Counter Strike: GO Steam’in en çok oynanan oyunlar listesinde sıkça bir numarada yer almakta.

5Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen oynaması ücretsiz dijital kart oyunudur. Mart 2013’te Penny Arcade Expo’da açıklanan oyun, Ocak 2014’te açık beta sürümüyle çıktı ve kısa sürede dünyanın en popüler kart oyunu haline geldi.

4World of Tanks

Wargaming.net tarafından geliştirilen ve yayınlanan World of Tanks, Microsoft Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 4 üzerinden yayınlanan  çok oyunculu çevrimiçi aksiyon oyunu. Kontrol ettiğiniz tank ile oyun içerisinde bulunan savaş alanlarında hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

3DotA 2

DotA 2, Valve tarafından dağıtımı yapılan ve IceFrog tarafından geliştirilen RTS, devam oyunudur. Oyunun orijinali “Eul” tarafından 2003’te Warcraft III Frozen Throne haritası olarak çıkarılmıştır.

2League Of Legends

League of Legends, Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan video oyunu. 27 Ekim 2009 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Oyun Warcraft III haritası olan Defense of the Ancients örnek alınarak yapılmıştır.

1World of Warcraft

World of Warcraft, Blizzard Entertainment firması tarafından geliştirilen bir MMORPG, yani devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunudur. 2012 yılında 12.5 milyon aktif oyuncuyla zirve yapan oyunun 100 milyon üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunmaktadır.

Önceki İçerikDark Souls 3’ün ilk DLC’sinin çıkış aralığı belli oldu
Sonraki İçerikDark Souls 3 rekor kırdı; oyununun yeni fragmanı yayınlandı
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

4 Yorum

    • Onların arasında bir sıralama yaparken her şeyi göz önünde bulundurmak durumundayız. Anlık CCU oranlarında LOL hatırlarsanız, 5 milyon kullanıcı rakamına ulaşmıştı. İkisi arasında ki listeleme de en çok dikkat ettiğimiz unsurlardan birisi bu oldu. Sonrasında yapılan organizasyonlar ve toplulukların ilgisi şeklinde ilerledi. Kişisel olarak benim gönlüm dotA 2’den yana fakat listede objektif olmamız gerekiyor. WOT’un videosunu değiştirelim o halde bilgilendirme için teşekkürler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz