EA’nin patronundan 2014 yılında dudak uçuklatan kazanç: 13.9 milyon dolar!

2014 yılındaki mali açından en başarılı kişi 13.9 milyon dolar ile EA Games'in CEO'su Andrew Wilson oldu.

Birçok popüler oyun serisinin yayıncısı EA Games‘in 2014 yılına dair mali raporları yayımlandı.

Finacial Review tarafından yayımlanan rapora göre, Electroic Arts CEO’su Andrew Wilson, 2014 yılında toplamda 13.9 milyon dolar kazanç elde etti.

2014 yılında FIFA ve The Simpsons Tapped Out ile büyük bir kazanç elde eden EA Games’in hisse fiyatları neredeyse üç katına çıktı. Eski EA Sports patronu olan Wilson, Eylül 2013 yılında terfi kazandı ve genel müdürlük konumuna getirildi; 674 bin dolar olan ücreti, performans bonusu ile 780 bin dolara çıktı. Şirketteki hisse değeri 3.8 milyon dolar olurken hisse seçenekleri 8.6 milyon dolara ulaştı.

41 yaşındaki Avustralyalı EA Games Genel Müdürü Andrew Wilson, 2014 yılındaki finansal verilere göre, oyun yayıncı şirketleri arasında en başarılı kişi oldu. Oyun dünyasının popüler yayıncılarından biri olan Activision’da aynı pozisyonda bulunan Bobby Kotick ise Wilson ile aynı dönemde yalnızca 6.8 milyon dolar gelir elde edebildi.

Çok satan oyun serilerinden GTA‘nın yayıncı firması Take Two‘un başındaki kişi olan Strauss Zelnick, 2014 yılında 20,914 pound kazandı. Sahip olduğun şirketin kompleks anlaşmaları nedeniyle o yıl aylık maaş olarak sadece 1 dolar alabildi.

Önceki İçerikRocket League Bu Sefer Sunset Overdrive’a Uğrayacak
Sonraki İçerikThe Division’ın sistem gereksinimleri netleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz