Demon Gaze PS Vita – İnceleme

“Demon Gazer, ben de insanım”

 

Demon Gaze (PS Vita)
Yapımcı: Kadokawa Games
Yayıncı: NIS America
Çıkış tarihi: Nisan, 2014
Tavsiye edilen satış fiyatı: $39.99

 

Piyasada oldukça fazla sayıda dungeon crawler, RPG oyunları mevcut bu nedenle ilk izlenimler oldukça önemlidir. Demon Gaze başlarda size beklediğinizden basit gelebilir, sıkıcı gelebilir veya türevlerine çok benzer gelebilir fakat hemen karara varmayın çünkü Demon Gaze kendini geç ele veren bir oyun. Gerçi oyun cinselliği ön planda tutarak zaten oldukça dikkat çekmeye çalışıyor…

 

 

 

Gözlerimin içine bak ve…

 

Zor bir oyun mu arıyorsunuz? Affetmeyen savaş sistemi mi arıyorsunuz? Demon Gaze tam da sizin için. Zorluklarıyla ün yapmış bir çok oyunu severek oynamama rağmen Demon Gaze insanı delirme sınırına yaklaştıran bir zorluk sistemine sahip. Eğer bu türe yeniyseniz oyun başlarda sizi yanıltıp sonra ters köşe etmeyi ve saatlerce bir bölgede takılıp pes etmenizi sağlayabiliyor. Ha çok merak ettiyseniz karakter yaratma uygulamasına göz atabilirsiniz

 

Oyunun tasarımı, seslendirmesi ve senaryosu türünün en iyisi olmasa da oldukça başarılı bir yapım. Oyunda temel amacınız her bölgedeki çemberleri ele geçirip bölgenin sahibi şeytanı yenip yakalamak. Fakat söylemesi kolay bu amaç aslında sizin saatlarce bir bölgede level atlamaya uğraşmanıza sebep oluyor. Oyun sizi benzer düşmanları defalarca öldürmeye ve level atlamanıza teşvik ediyor. Yani diğer birçok RPG oyunun aksine normal hikaye ilerleyişi ile bu oyunu bitirmeniz mümkün görünmüyor.

 

 

Demon Gaze sizi oynadığınıza pişman edebilir. Oyunun açık dünya oynanışlı zindanlarında rastgele düşmanları aşırı zorlamasa da gafil avlanabiliyorsunuz ve oyun kesinlikle affetmiyor. Sık sık kayıt etmeniz sizin en iyi ve tek dostunuz. Oyunda bazı zindanlarda oyunu kaydetmeyi unutup tüm zindanı baştan yapmak zorunda kaldım ve oyunun ödüllendirme sistemi tamamen rastgele işlediğinden kimi zaman çok iyi objeler elde edip kimi zaman da tamamen işe yaramaz objeler elde ediyorsunuz. Oyunun bu kadar rastgele olması can sıkıcı olabiliyor çünkü daha önceden temizlediğinizi düşündüğünüz zindanlar aslında sınırsız sayıda düşmana ev sahipliği yapıyor bu nedenle daima hazırlıklı olun.

 

Şeytanlar müttefikiniz

 

Oyunda her zindanın baş şeytanını yendikten sonra malikaneye döndüğünüzde bu şeytanın ruhunu malikane müdürüne verdiğinizde söz konusu şeytan artık sizin emrinizde oluyor. Fakat çok da itaatkar değiller! Savaş sırasında aniden belirip düşmana saldırabiliyorlar, bir nevi kendi halinde takılan pokemonlar gibiler. İşin kötü yanı bu şeytanların bir kullanım sınırı var ve savaş sırasında bu limiti doldurursanız şeytanınız öfke durumuna geçip size de düşmana da saldırmaya başlıyor ve böylece şeytanı tekrar yenmeniz gerekiyor.

 

 

Gelelim oyundaki sorunlara, aşırı göze batan sorunlar olmamakla birlikte, karşılaştığım en büyük sorun oyunu ilk kez oynadığınızda oyun cinsiyet değiştiremeyeceğinize dair sizi uyarıyor ve karakterinizin erkek olduğunu söylüyor, fakat hemen ardından gelen katalog ile birlikte kadın karakter de olabiliyorsunuz. İşin sorunlu yanı ise şu, ilk oynayışınızdaki tüm diyaloglar karakterinizi erkek kabul ederek yazılmış. Ve oyunun son güncellemesiyle bile düzeltilmemiş bir hata.

 

 

 

Oyunun 2D sanat tasarımını oldukça iyi bulmama rağmen, birçok konuda sıradanlıktan uzaklaşamıyor. Eğer PS Vita’nız varsa ve değişik bir oyun denemek istiyorsanız(gerçi RPGlere ilgi duymanız da gerekiyor) Demon Gaze tam size göre. Oyun kesinlikle kendine bir kitle edinebilecek düzeyde fakat tekrar oynanabilirliği düşük bir oyun çünkü bir kez bitirmek bile oldukça fazla zamanınızı alıyor.

Önceki İçerikF.E.A.R Online, Ekim ayında çıkıyor
Sonraki İçerikEkibimizde Yer Almak İster misiniz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz