CS:GO Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey

Counter strike’ı yıllardır oynuyoruz. Artık oyun hakkında daha ne öğrenebilirim ki diyebilirsiniz. Daha duymadığınızı düşündüğümüz 10 farklı bilgiyi sizin için bir araya getirdik.

CS:GO Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey

1- Shadow Daggers bıçağındaki gizli kale 

Fotoğrafta görüldüğü gibi Shadow Daggers‘ın hemen ortasında rahatça gözükebilecek bir şekilde Kale amblemi gözüküyor.
 

2- Counter Strike Global Offensive’in Atari oyunu

Yapımcılar Half Life 2‘nin survivor isimli bir atari oyununu çıkardığı gibi Counter Strike Global Offensive‘in de bir atari oyununu çıkarmıştır,
İsmi “Counter Strike – Neo” dur.

3- Counter Strike Global Offensive Aslında Left 4 Dead 2’nin öncesindeki geçen olaylar mı ?

Assault mapindeki Riverside tünelini bir çoğumuz biliyordur, bu tünel Left 4 Dead 2 oyununda’da mevcuttur, Left 4 Dead 2‘nin aslında Counter Strike Global Offensive‘in devam oyunu olduğu düşünülüyor.

4-Bot İsimleri

Bir çok bot isimleri bazılarınıza tanıdık gelebilir, bazı botlara verilen isimler oyunun yapımında emeği olan kişilerdir.

5- Round Sonlarındaki Ses

Round sonlarında “Counter Terrorist Win” veya “Terrorist Win” seslerini duyarız, bu sesler 13 Mart 2001 yılından bu yana Counter Strike 1.6 Sürümünden itibaren hiç değiştirilmemiştir.

6-Silah Değiştirme Sesleri

Hepimiz rekabetçi maçlarda karşı takımdakiler silah değiştirme sesimizi duymaması için silah değiştirmiyoruz, fakat biz hariç kimse sizin silah değiştirme sesini duyamaz.

7-Silah Ve Bıçak Skinleri

Aslında Oyun ilk çıktığında silah skinleri yoktu, silah skinleri 14 Ağustos 2013 tarihinden itibaren eklenmeye başladı.

8-İlk Kasa ve skinleri

Oyunun ilk kasası “CSGO Kasası” ilk mavi değerinde skini “MP7| Skulls” ilk kırmızı değerinde skin ise “AWP| Lightning Strike” dır.

9-Gizli Silah Animasyonları

Birçok bıçağın ve silahın gizli animasyonları vardır, bu gizli animasyonların bazılarını kendimiz yapabiliyoruz, bazıları tamamen şans eseri olabiliyor örneğin Falchion bıçağını durmadan “F” Tuşuna basarsanız Falchion bıçağını elimizin içinde tutabiliyorsunuz.

10- Anlamlı Graffitiler

Birçok mapte değişik graffitiler görmüş olabilirsiniz, mesela Overpass haritasında b bombalama alanında alevlerin içinde bir Counter Terrorist karakteri vardır, bu graffiti Team Dignitas ile Fnatic‘in turnuvasında Fnatic oyuncusu olan Olofmeister‘ın molotof’un içinde bombayı çözmesiyle eklendi.
Önceki İçerikRainbow Six Siege için Türkçe dil desteği geldi, yatırımlar devam edecek
Sonraki İçerikGod of War’un satış rakamı 5 milyonu geçti
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz