Cannon Brawl İnceleme

Küçüklüğümün en sevimli ve eğlenceli oyunlarından biri Worms’tu. 2D haritada kurtçuklarımız ile savaşırdık. W0rms’un üstünden 20 sene geçti ve benzer oynanışa sahip bir oyun çıkardı Turtle Sandbox. 2D harita üzerinde bölgemizi genişletip, altın madenlerini ele geçirip para kazanıp çeşitli islahlar ile rakibin ana binasını yok etmeye çalıştığımız gerçek zamanlı strateji oyunu Cannon Brawl, benim son zamanlarda oynadığım en eğlenceli oyunlardan birisi olmayı başarmış durumda. Dilerseniz bir an önce vakit kaybetmeden oyunumuzu tanıtmaya başlayayım.

Zamanında bir kral yaşarmış… Bu kralın kötü kalpli kardeşi krala karşı savaş başlatmış… Buna dayanacak gücü olmayan krala çok sevdiği kızı yani prensesi yardım etmek ülkeyi amcasına kaptırmamak için babası için savaşacağını söylemiş… Ve cesur prensesin amcasına olan mücadelesi ve oyunumuzun campaign bölümü de başlar olmuş… Size kısaca oyunun hikayesinden bahsettim. Zaten bu tür oyunlarda pek hikayeye dikkat edilmesine de gerek yok. Basit eğlence sonuçta. Ama neyin ne olduğunu da bilelim sonra sorun çıkmasın. Her neyse oyunumuzun mantığı çok basit. Tıpkı bir Age of Empires(diğer strateji oyunlarını sevenler alınmasın aklıma ilk gelen strateji oyunu bu olduğu için bunu örnek gösterdim) oynar gibi gelişiyor oyunumuz. Ufak bir miktar para ve sadece ana kulemiz ile en yakındaki altın kaynağına ulaşmakla işe koyuluyoruz. Tabi bu işin de bir icabı var. Tahmin edersiniz ki haritada istediğiniz bölgeye istediğiniz yapıyı dikemiyorsunuz. yavaş yavaş bölgenizi genişleterek işe koyuluyorsunuz. Bunları yapmak için de uçan balonlarınızı kullanacaksınız.

Birbirinden farklı karakterlerle dövüşüp onları yendiğimiz zaman biz de o karakterlere sahip oluyoruz. Her karakterin kendine has ve haritaya göre ve savaş stratejinize göre avantaj sağlayabilecek özel bir yeteneği var. Mesela oyuna ilk başladığımızda yönettiğimiz Kralın kızı yani prensesi seçerseniz eğer yapılarınızın cooldownları %15 azalıyor. Karakterlerden bahsetmişken değinmekte fayda olacağını düşündüğüm bir nokta var. Bazı karakterler ise oyunda kazandığımız XP ler ile alınıyor ve yeteri derecede geniş sayılabilecek bir karakter yelpazesine sahip olmuş oluyoruz. Ayrıca çeşitli görevleri tamamlayarak da xp elde etmeniz mümkün. Xp kasmak için de tabi ki biraz bu oyunda zaman harcamanız gerekecek. 20 civarı campaign ana görev ve yan görevleri bitirdikten sonra aynı campaign’i daha zor yapan bir modu da açmış oluyoruz. Ve şimdi sıra geldi oyunun en büyük eksilerinden birine. Oyunu zorlaştırdığınız zaman karşı taraf aşırı güçlü oluyor. Siz sadece altın madeniyle oyuna başlarken karşı taraf 3-5 tane yapı ile başlıyor ve maçı kazanmanızı neredeyse imkansız hale getiriyor.

Campagin moddan çıkıp oyunumuzda yapabileceklerimiz ve sahip olduklarımızdan bahsetmek gerekirse oyunumuzda etraftaki altın madenlerinden gelir elde edebileceğimiz barakalar, alanımızı genişletebileceğimiz sevimli uçan balonlarımız, çeşitli özelliklere sahip gerek top, gerek füze, gerekse de lazer atan çeşitli silahlarımız ve bu silahları tamir eden, koruyan yapılarımız olacak. Ancak bu yapıların her birine aynı anda sahip olmamızın imkanı yok. Oyun başlamadan önce seçtiğimiz karakter ve 5 tane de silah-yapı ile oyuna başlıyoruz. Bu da stratejimizi ve birbiriyle iyi kombinasyonlanabilecek eşyaları seçmemiz oldukça önem taşıyor. Harita şekillerine, rakibin özelliklerine göre taktiğinizi ve stratejinizi belirlemek zorundasınız. Aksi halde ne olduğunu anlamadan füze bombardımanı ile hezimete uğrayabilirsiniz.

Oyundaki yapıların neredeyse hepsini yükseltebiliyoruz. Her seviyede daha uzun menzil, daha fazla hasar gibi çeşitli yükseltmelerle oyunun ilerleyen dakikalarında güçlenmenize olanak sağlıyor. Ancak ben oyunda biraz daha fazla yapı çeşitliliği olsa daha iyi olacağının taraftarıydım.

Ve geldik Cannon Brawl’ı en eğlenceli yapan noktaya. Multiplayer! Dünyadaki diğer insanlara karşı oynamak veya arkadaşlarınızla keyifli dakikalar yaşamak istiyorsanız Cannon Brawl’ı seçerek çok iyi bir seçim yapmış olacaksınız. Hem kısa süren oyunlar hem de eğlenceli ve basit oynanışı ile sizlere kuca açıp bekleyen bir oyun Cannon Brawl. Harita çeşitliliği ve deneyebileceğiniz farklı stratejilerle dilerseniz tek PC’den 2 kişi bile birbirinizle kapışabilirsiniz.

Cannon Brawl bize oldukça sadce ve çizgi-film havasında ses ve grafiklerle karşılıyor. Oyunda önemli olan strateji ve oynanış olduğu için bu detaylara fazla takılmamanız gerektiğini ancak grafiklerin biraz daha farklılışatırılıp, kendini belli edecek nitelikte görselliğe sahip olmasını umardım.

Strateji ve Worms tutkunu, oynamayı seven, tekrar oynamak isteyen bir arkadaş kitleniz varsa Cannon Brawl sizin için evde toplanıp oynamalık ya da kendi bilgisayarlarınızın başında oynayabileceğiniz eğlenceli oyunlardan birisi. Arkadaşınızın olmasına da gerek yok. İster campaign isterseniz de dünya sıralaması elde edebileceğiniz online maçlarla hala eğlenebilmeniz mümkün. İyi oyunlar!

 

Önceki İçerikPlayBook 4 ile Taşınabilir Ev Konsolu!
Sonraki İçerikPayday: The Heist Bedava Dağıtılıyor!
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz