Avengers Infinity War ve Aklınızı Yerinden Oynatacak Teorileri!

avengers infinity war teorileri

Avengers Infinity War Teorileri

Marvel Sinematik Evreninin şu ana kadar ki en büyük filmi olan Avengers Infinity War geçtiğimiz nisan ayında beyaz perde de izleyici karşısına çıktı. Film rekorları alt üst ederken aynı anda da hayranlarının duygularını alt üst etmiş durumda. Konu, 2008 yılında başlayan evrenin en önemli işi olan ve on yıldır zemini hazırlanan bir film olunca, tabi ki de hayranların teorileri de oldukça fazlalaştı. Şimdi gelin o teorilere birlikte bakalım.

(Not: Yazıda spoiler vermekten iflahımız kuruyacak o yüzden izlemediyseniz filmi önce en yakın sinemaya ardından da yazımıza ulaşınız!)

Strange’in Taşı Vermesi Sebepsiz Değil!

Teorilerin en çok konuşulanı ile başlayalım.  Hatırlarsanız Thanos’un gezegeni olan Titan’da Thanos’u bekleyen ekibimiz çılgın titanı devirme yolları ararken, Dr. Strange bir köşede oturmuş, paralel evrenlerde yolculuk yaparak kahramanlarımızın kazandığı olasılığı araştırıyordu ve Stark’a 14 milyon olasılıktan sadece 1 tanesinde mutlu sona ulaştıklarını söylüyor. İşte burada bir noktaya parmak basmak gerekiyor, çünkü bu olayların başında yine hatırlarsanız Dr. Strange Iron Man’e taşı canı pahasına koruyacağını ve eğer bir tercih yapması gerekirse kendilerini taş uğruna feda etmekten kaçınmayacağını söylemişti. Ancak Thanos, Iron Man’i pataklarken neden geri adım atıp taşı Tony’nin canı uğruna feda etti? 1 günde sıkı dost mu oldular da? Tabi ki değil sorunun cevabı şu ki, Dr. Strange gördüğü o 1 ihtimali gerçekleştirmeye çalışıyor ve o ihtimalin en kilit parçası da tabi ki de Iron Man. Tony’yi hayatta tutmanın Strange için önemli bir detay olduğu ilk düşünülen olasılıklardan.

Geçmişe Yolculuk Olasılığı?

Avengers Infinity War Teorileri

Evet bu olay biraz Avengers 4 için spoiler olabilir şimdiden uyaralım. Avengers 4’ün çekimleri Infinity War çıkmadan başlamıştı. İsmi sır gibi saklanan filmin setinden bazı fotoğraflar internete düşmeye başladı ve fotoğraflar oldukça düşündürücü.

Avengers Infinity War Teorileri

Resimde görüldüğü üzere Captain America ilk Avengers filmindeki kostümü ve detaylı bir araştırma daha yapıldığında filmin kadrosunda Loki’nin de filmde yer aldığı ortaya çıkmakta. Resimlerde farklı duran tek karakter de Ant-Man. İşte bu noktada Ant-Man’in resimde diğer karakterlerin bileğinde gördüğümüz kendisinin de kostümünde yer alan bir nevi atom altı parçacıklara ulaşmasını sağlayan (İlk Ant-Man filminde bu şekilde uzay zaman bütünlüğünü kırabileceği bahsedilmişti.) aygıtı kullanarak alternatif bir geçmişten Tony Stark Captain America, Thor gibi karakterleri yardıma çağırıyor olabilir?

O zaman bu karakterler filmin başında ölürse şaşırır mıyız?

Peki ya Ölümler ve Geri Dönüşler?

Avengers Infinity War Teorileri

Geldik son teoriye, filmde bazı karakterler eldivenin etkisiyle, bazıları da bizzat Thanos’un elinden sonsuzluk taşlarının etkisi olmadan öldü. Hatırlamak gerekirse Thanos taş kullanmadan Gamora, Heimdall, Loki ve Vision’ı alt etti. Eldiven kullanarak ise, Roket hariç bütün Guardians ekibi, Bucky, Dr. Strange, Spiderman, Scarlett Witch, Tchalla, Falcon, Nick Fury, Maria Hill ve evrenin yarısını öldürdü. Peki bu ölümler ne olacak. Marvel’ın film takvimini önceden açıkladığını bildiğimiz için Spiderman, Black Panther ve Dr. Strange gibi kilit isimlerin geri geleceğinden şüphemiz bulunmamakta. İşte orda da şöyle bir teori akıllara geliyor. Kül olan bütün karakterler filmin sonunda gelecek, ancak Thanos tarafından taş kullanılmadan öldürülenler için ise geçmiş olsun. Peki bu denge nasıl sağlanacak? Adam Warlock mu yoksa Captain Marvel mı bu işi çözecek? Bu detaylar pek önemli olmasa da Loki, Heimdall ve Gamora’yı bir daha asla göremeyebiliriz (Vision tekrar programlanabilir o yüzden onu eklemeye gerek yok). Üzüldünüz mü?

İşte Infinity War ile alakalı bütün teoriler bu şekildeydi. Aklınıza takılan ya da eklemek istediğiniz bir şey olursa bize yazmayı unutmayın.

Önceki İçerik“Titanik’te Matematik” Dijital Oyun Fikri!
Sonraki İçerikPS4 Oyunu Detroit: Become Human Çıktı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz