Arkham Knight’taki Tüm Kostümler

İşte detaylarıyla Batman: Arkham Knight’taki tüm kostümler…

Serinin önceki oyunlarında olduğu gibi, bu oyunda da oldukça fazla kostüm bulunmakta. Bu kostümlerin kimini oyun içersinde alıyoruz, kimi DLC aracılığıyla geliyor, kimi ise konsol veya bilgisayar versiyonunun ön siparişi verdiğimizde geliyor. Kuşkusuz daha fazla kostüm de oyuna eklenecek. Şu ana kadar oyunda yer alan tüm kostümler hakkında bilgi verecek, ve de bonus olarak farklı batmobile şekillerine de değineceğim.

Batsuit V7.43

Batman_City
Arkham City’deki olaylardan sonra, kara şövalyemiz üstüne bu kostümü alıyor. Oyunun başında da üstümüzde bu kostüm var. Klasik Batman kostümü, sade, fakat bir o kadar da havalı.

Batsuit V8.03

Batman_StorySuit
Oyunun daha başlarında bu yeni kostümü elde ediyoruz. Önceki kostümden görünüş olarak pek de farkı yok, ama işlev olarak oldukça fark var. Örneğin bu yeni kostüm, daha doğrusu zırh ile daha rahat hareket edebilir, ve de Batmobile ile daha kolay etkileşime geçebilirsiniz. İlerledikçe kostümünüz yırtılacak, ve zarar görecektir.

Batsuit V8.04

Batman_PostStorySuit
Açıkçası bu kostüm görünüş olarak da işlev olarak da Batsuit V8.03’ün aynısıdır. Tek farkı nedir diye sorarsanız, bu kostüm asla yırtılmıyor veya zarar görmüyor. Bu kostümü ise ana hikayeyi bitirdiğiniz zaman açıyorsunuz.

Anime Batman Suit

Batman_Anime
Batman’in Japon yapımı bir animasyon filmi vardır, adı da Batman: Gotham Knight. Oldukça eğlenceli bir filmdir ve bu film Batman Begins(2005) ile The Dark Knight(2008) arasında geçer. Kahramanımız Gotham City’nin mafyalarıyla karşılaşır, açıkçası çok daha fazlasıyla. Scarecrow, Deadshot gibi karakterlere de yer veren bu film, 2008 yapımıdır. Anime Batman kostümü ise, bu filmde yer alan Batman’in kostümünün ta kendisidir. Bu kostümü almak içinse WBPlay’e giriş yapmanız yeterli.

Classic Series Batman Skin

Batman_Classic
Batman’in televizyonlarda ilk gözüktüğü zamanlar, yani 1960’lar… Batman rolünde Adam West, Robin rolünde ise Burt Ward’ın olduğu efsanevi dizi. Çoğu insanın Batman ile tanışması da belki bu dizi sayesindedir. Açılış müziğinden de tanıdığımız bu dizi, 1966 ile 1968 arasında yayınlanmıştır ve toplam 3 sezonu, 120 bölümü vardır. Riddler, Joker, Penguin, Catwoman... Gotham’ın tüm muhteşem kahramanlarının toplandığı bu dizinin Batman’inin, yani Adam West’in kostümü ise, işte bu kostüm. Ne yazık ki bu kostümü sadece PS4 sahipleri, 2015’in sonbaharına kadar alabilecekler.

Justice League 3000 Batman Skin

Batman 3000
31. yüzyılda, orijinal Justice League kahramanları klonlandı… Tabii ki bunların arasında Bruce Wayne, yani Batman de vardı. Five adındaki bir gruba karşı gelmek için yaratılan bu klonlar, Batman, Superman, Wonder Woman, the Flash ve Green Lantern’di. Justice League 3000 isimli çizgi roman serisindeki Batman ise, bu kostümü giyiyor. Fakat üzgünüm, klasik serinin kostümü gibi bu kostüm de sadece PS4 sahiplerine açık, o da 2015’in sonbaharına kadar.

1st Appearance Batman Skin

F2
Batman, ilk olarak Detective Comics serisinin 27. sayısında karşımıza çıkmıştı. Farklı bir karakter olduğu için, kısa sürede okuyucuların ilgisini çekmişti. Şimdikinden daha sade ve daha az karışık bir Batman’di, ve kostümünün kulakları daha uzundu, eldivenleri ise mor renkteydi. Bu kostüm ise sadece Amazon’dan “Arkham Knight: Serious Edition” paketini alan oyuncular için geçerli. Bu paketin yanında ise “Batman Arkham Asylum – A Serious House on Serious Earth” adındaki çizgi roman geliyor.

New 52 Batman Skin

Batman_New52
DC Comics, 2011 yılında tüm çizgi romanlarını sıfırlamış, 1. sayıdan başlatmış toplam 52 yeni seri çıkarmıştı. Bu 52 seriye de New 52 adı verilmişti. Batman’in serileri de sıfırlanmıştı, ve de Batman’in kostümü de biraz değişmişti. Diğer kostümlerden pek bir farkı yok bu kostümün, ama sadece Batman’e değil, New 52 kostümleri Robin ve Nightwing‘e de geliyor. Bu kostümü elde etmeniz içinse oyunun “Limited Edition”unu almanız gerekiyor.

Flashpoint Batman Skin

Batman_Flashpoint
Yukarıda bahsettiğim New 52’ye zemin hazırlanırken, Flashpoint adındaki bir çizgi roman çıkarıldı. Bu çizgi romanda ise, Bruce Wayne’in babasının, yani Thomas Wayne’in Batman adını aldığı bir paralel evreni görmüştük. Bu Batman, Bruce’tan çok daha acımasızdı. Thomas Wayne’in kostümü ise, bu kostüm. Eğer “Season Pass DLC”sini alırsanız, bu kostümü siz de elde edebilirsiniz.

Batman Beyond Skin

Batsuit99
Batman Beyond, 1999 ile 2001 arasında geçen bir çizgi film serisidir. Çizgi film, 2019 yılında başlar. Bruce Wayne, daha gelişmiş bir kostüm ile Batman rolünü üstlenirken, talihsiz bir olay geçirir ve Batman kostümünü bırakma zamanı geldiğini anlar. Batcave’i kapatır, o zamana kadar bütün yakınları, yani Alfred, James Gordon, Lucius Fox, ve daha çok fazlası ölmüştür. Batman tamamiyle yalnızdır. Daha sonra 2039 yılına atlarız. Bruce bir çocukla tanışır, ve beraber yaşadıkları birtakım olaylar sonucu yeni çocuk Batman rolünü üstlenir. Yeni giydiği kostüm ise, bu kostümdür. Steam’den alındığı zaman, “Gotham’s Future” paketi ile gelir. Fakat bu kostüm PC versiyonuna ait olduğu için, şu an aktif değildir.

The Dark Knight Returns Skin

O7aIW
1986 yılında Frank Miller, Batman’in çizgi roman evreninin en inanılmaz çizgi romanlarından birisini yazdı. The Dark Knight Returns adındaki bu çizgi romanda, emekli olmuş bir Batman ile tanışıyoruz. 55 yaşındadır, ve kostümü çoktan bırakmıştır. Gotham’da suçun artması ve şehrin bir kahramana olan ihtiyacının artması sonucu, kostümü tekrar üstüne almış ve suç ile savaşmaya geri dönmüştür. Bu kostüm, 55 yaşındaki yaşlı Batman’in kostümüdür. Steam’den alındığı zaman, “Gotham’s Future” paketi ile gelir. Fakat bu kostüm PC versiyonuna ait olduğu için, şu an aktif değildir.

BONUS! Batmobile Çeşitleri

Standart Batmobile

Batmobile_Black
Bildiğimiz Batmobile. Sıradan, simsiyah. Kara şövalyeye yakışacak cinsten. Oyunun başından neredeyse sonuna kadar bunu kullanıyoruz.

Batmobile MK2

Batmobile_Nopaint
Oyunun sonlarına doğru ise, altımıza bunu alıyoruz. tek farkı ise renkler. Artık siyah değil, gri ve yeşil süsler de var.

Jokermobile

Batmobile_Joker
Ya Batman değil de, Joker sahip olsaydı tüm bu ekipmanlara? İşte o zaman Batmobile değil, Jokermobile olurdu. Oyunu bitirdikten sonra elde edebiliyoruz. Kötü haber, oynanmıyor, sadece görebiliyoruz.

Batmobile 1966

Batmobile_1966
Bahsettiğim 1960’ların Adam West’in oynadığı dizide kullanılan Batmobile’ı, PS4 için Arkham Knight’ı aldığınız taktirde elde edebiliyorsunuz. Simsiyah renkte, kırmızı süsleri, ve Batman logosu var.

Prototype Batmobile

maxresdefault
Çok sevdiğimiz Batmobile’ın ilk zamanlardaki hali işte bu da. Daha eski, daha sıradan, daha az teknolojik. Elde etmek için ise, oyunu Walmart’tan ön sipariş etmeniz gerekiyordu.

Batman: Arkham Knight’taki tüm kostümler şimdilik bu kadar. Daha fazla kostüm gelirse, ayrıntılarıyla paylaşmaya devam edeceğim.

Önceki İçerikStar Wars Battlefront Alpha Alımları Başladı
Sonraki İçerikDevil May Cry 4: Special Edition İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz