American Truck Simulator İnceleme

 

Geliştirici SCS Software
Yayımcı SCS Software
Platform PC
Çıkış Tarihi 2 Şubat 2016
Tür Benzetim (Simülasyon)
Mod Tek Oyunculu

 

Euro Truck Simulator ile tır şoförlüğünü ülke olarak sanal mesleğimiz olarak bellemiş durumdayız. Üç senedir Avrupa yollarında direksiyon sallıyoruz. Ek paketlerle bir batıya, bir doğuya gittik ama yetmiyor efendim. Biz Amerika’yı fethetmek istiyoruz. Çünkü biz Türküz. Biz ki, Viyana kapılarına dayanmış… Pardon, en iyisi oyuna geçelim.

Hello Mr. and Mrs. Brown.

Bu sefer Amerika’dayız. Avrupa’nın tekdüze dar yollarından çıkıyor, geniş ferah yollara “teker” basıyoruz ve Amerika’ya özel “uzun burunlu” çekicilerle yola koyuluyoruz. Tabii ki çeşitli farklar olsa da genel olarak konsept önceki oyunla aynı. Şimdi biraz daha ayrıntılara inelim.

american-truck-simulator-inceleme-yazici2

Maalesef oyunu ilk açtığınız an hemen bir burukluk içinizi kaplıyor. Menüler tamamen ETS 2 ile aynı. En azından birkaç ufak değişiklik beklerdim ki, farklı bir oyun açtık hissine kapılalım. Bu hissi daha çok yaşayacağız ama bu konuyu daha sonraya saklamak istiyorum.

Bir diğer hayal kırıklığı ise şehir ve çekici sayısında. Birkaç şehir ve 2 (yazıyla iki) çekicimiz var. SCS’nin oyunu böyle çıkarırken aklında ne vardı çözemedim. Erken erişim diye çıkarsalar bu durumu olumsuz olarak yorumlamazdım ama oyunu tam sürüm çıkarıp ve “elimizde bu var aga” demek olayı başka kılıyor. Her ne kadar bedava içerik ekleneceği söylense de, iki gün sonra her şehir ve çekici parayla olmaya başlarsa külahları değişiriz SCS haberin olsun.

Bu anlattıklarım ilk hayal kırıklıklarıydı. Oyunun nasıl olduğu ise ETS ile ilişkinize göre değişiyor.

ETS mi? O da ne?

Varsayalım önceki oyunu hiç oynamadınız. Eğer benzetim (simülasyon) oyunlarından ufak da olsa zevk alıyorsanız ve –milletimizden her insan gibi– tırlara karşı ufak bir ilginiz varsa zevkle oynayacağınız bir oyun sizi bekliyor. Mekaniklerden atmosfere her unsur –kusursuz olmasa da– gayet keyifli. Özellikle bünyelerimize yüklenen aşırı “ateş etmece” oyunlarından sıyrılıp; sessiz sakin, kafa dinleyebileceğiniz, müziğinizi açıp zihninizi boşaltabileceğiniz bu oyun size iyi gelecek.

Ancak ETS’nin her yolunu ezbere biliyorum, gözüm kapalı Dresden’dan yük alıp, Londra’ya bırakırım diyorsanız; asıl olay burada başlıyor.

american-truck-simulator-inceleme-yazici1

Aynı tırın laciverti.

Oyunun ETS’den tek farkı Amerika ve çekicilerin burunları. Maalesef bunun dışındaki her şey size “kabağımsı” tad verecek. Menüler aynı, garaj kısmı aynı, galeriler aynı, özelleştirmeler aynı, kısaca mekanikler hep aynı.

Kabul ediyorum, SCS’nin elinde cidden çok iyi bir malzeme var. Ve firma olarak da kendilerini ETS’ye verdikleri güncellemelerle ve oyuncuları dinlemeleriyle gayet severim. Ancak bazı firmaların yaptığı bir üşengeçliği yaparak, çalışan bir sistemi hiç bozmadan kılıf değiştirerek bize sunmuş. Ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor. (Ey Ubisoft, ey EA. Sizin yüzünüzden hep bunlar…)

Bu oyun olmasaydı demiyorum, ancak bu haliyle ortaya ancak indirilebilir içerik (DLC) tadında bir şey çıkıyor. Oyunun adı sadece Truck Simulator olsa ve bu eklenti Amerika harita paketi olarak satılsa hiç yadırgamam. Hatta ve hatta aynı fiyata sunulsa bile bu kadar olumsuz bakmam.

Farklılıklar tabii ki var ama deveyi falan geçtim, mavi balinada kulak kalıyor. Her ne kadar şehirler ve yollar için ETS’deki kopya sisteminin aksine ayrı ayrı uğraşılmış olsa da zaten olması gereken bu. Bunun dışında oyuna polis eklenmiş, sizi kural ihlal ederken yakalarsa normal cezanın iki katını ödüyorsunuz. Park etme seçenekleri artmış, isterseniz daha zor yere park edip daha çok tecrübe puanı alabilirsiniz. Birkaç da grafiksel iyileştirmeler var, bu kadar.

Ancak atmosfer konusunda kesinlikle hakkını yememek lazım. Gerek çöl yolları, gerek şehirler, gerek normal arabalar atmosferi destekleyen çok güzel detaylar. Oyun bu konuda benden 10 numara 5 yıldızı kaptı.

american-truck-simulator-inceleme-yazici3

Gönül bu ferman dinlemiyor.

Oyunu biraz yerin dibine soktum –haklıyım da-. Ancak oyun aslında dediğim gibi kötü değil. Özellikle tırcılıkla tanışmamış kişiler için bir nimet değerinde. Bizim gibi babadan şoför olanlar içinse, gülü seven dikenine katlanır misali, olumsuzluklara rağmen alacağımız bir oyun. Kalp kırık ama seviyoruz be abi.

Ancak şunu net söyleyebilirim ki; American Truck Simulator, ETS sahipleri için tamamen lüks sınıfına giren bir oyun. Oyuna indirilebilir içerik olarak bakarsanız, daha çok keyif alacağınızı garanti ediyorum. 20 dolarlık oyunu, 60 liraya koyma konusunu ise hiç açmak istemiyorum…

GENEL BAKIŞ
Oynanış
9
Görseller
7
Ses
7
Eğlence Faktörü
8
Önceki İçerikThe Division’ın açık betası onaylandı, Xbox One sahiplerinin giriş önceliği var
Sonraki İçerikUbisoft resmen doğruladı: Bu yıl yeni bir Assassin’s Creed oyunu yok
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.
american-truck-simulator-incelemeRahmetli de sollardı...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz