Amazon ‘sahte incelemelere’ dava açtı

Amazon, internet sitesi üzerinden ürünlerin satışı için sahte değerlendirme yapan 1,000’den fazla kişi hakkında yasal işlem başlattı.

ABD‘de ünlü perakende devi Amazon, ‘sahte incelemelere’ karşı Seattle, Washington’da bir dava açtı.

BBC‘de yer alan habere göre, marka itibarını zedelediği gerekçesiyle başlatılan davanın nedeni, ürünlerini satışa koyan kişilerin para ödeyerek o ürün hakkında “yanlış, yanıltıcı ve asılsız” yorumlar yaptırarak ürünün satılmasını kolaylaştırması ve bunun Amazon’un itibarını zedelemesi.

Nisan ayında ise Amazon, sahte incelemeler satan bir dizi siteye karşı dava açmıştı. Amazon’un belirttiğine göre, şirketin henüz gerçek adını bilmediği ancak “John Does” olarak adlandırılan 1,114 sanık bulunuyor. Fiverr.com adlı internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen “sahte incelemeler” 5 dolar civarında. Yapılan bu sahte ürünü değerlendirmeleri ise genellikle beş yıldız seviyesinde.

Amazon, Fiverr.com üzerinden sahte inceleme satışı yapan ve bunları satın alanlar dahil olmak üzere ‘sahte değerlendirmelerde’ beş yıldız vererek ve iyi yorumlarda bulunarak ürünün satışını kolaylaştıranlar karşı dava açtığını bildirdi.

Ayrıca, tek IP adresi üzerinden birden fazla hesap kullanılarak sahte yorum satıcılarının bazı önlemler aldığının gözlemlediğini belirtildi.

Dev perakende şirketi Amazon, ek olarak Fiverr.com’un sanıklar arasında yer alamadığını, aksine Amazon’la birlikte çalıştığını da açıkladı.

Önceki İçerikDark Souls 3’ten iki saatlik oynanış videosu internete düştü
Sonraki İçerikLeft 4 Dead 2 Hileleri (PC)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz