Venom: “Siyah Slime’ın Maceraları” İnceleme

2018 yılı itibariyle en çok beklenen çizgi roman uyarlamalarının başında gelen Venom filmi görücüye çıktı. Yönetmenliğinde Zombieland serisinden tanıdığımız Ruben Fleischer bulunmakta. Baş rollerde ise Tom Hardy, Riz Ahmet, Michelle Williams gibi önemli isimler yer almakta. Sony tarafından önümüze sunulan yapım 100 milyon dolar gibi kendi sınıfında yer alan diğer çizgi roman filmlerine göre daha mütevazi bir bütçeye sahip. Yaklaşık olarak iki buçuk saatlik bir süreye sahip olan film vizyona girmeden önce eleştirmenlerden aldığı kötü notlar sebebiyle konuşulmaya başladı. Şimdi gelin bir de bizim Venom inceleme yazımız üzerinden film nasıl olmuş onu sizlere anlatalım. (Yazıda herhangi bir spoiler zerresi bulunmamaktadır.)

Basit bir soru ile başlamak gerekirse, film nasıl olmuş?

Arkadaşlar film oldukça kötü. Bakın gerçekten olmamış. Hayal kırıklığım çok yüksek maalesef çünkü bize sundukları Venom daha önce hiçbir şekilde tanık olmadığımız bir Venom. Fragmanlarda bizlere sunulan “Anti Kahraman” yaftasından bile yumuşak bir simbiyot ile karşı karşıyayız. Aynı şekilde değiştirilmiş ve anlamsız bir şekilde uyarlanmış olan karakterimiz ara ara insana “yahu yıllarca biz ne okuduk/izledik/duyduk” dedirtiyor. İşin Eddie Brock kısmında ise Tom Hardy gerçekten yapabileceğinin en iyisini yapmış olarak karşımıza çıkıyor. Diğer başrollerden Riz Ahmet ve Michelle Williams senaryoda yer alan mantık hatalarına rağmen rollerini bir şekilde kotarıyorlar.

Karakterizasyonların dışında film içerisinde yer alan diğer hatalardan en göze batanı, bence mantık hataları. Film size bir yerden sonra sürekli mantık hatası aratmaya başlıyor. Bunlardan en önemlisi, yine benim görüşüm, zaman mekan dengesizliği. Filmde yer alan zaman atlaması gerçekten oldukça içi boş bir gelişme ve yabancıların “lazy writing” bizlerin ise “üşengeçlik” olarak adlandırdığı bir sekans olarak karşımıza gelmesi çok can sıkıcı. İki buçuk saate yakın süren bu olaylar silsilesi gerçekten oldukça hızlı ve boş bir şekilde adeta geçiştirilmiş olarak bizlere sunuluyor. Ola ki ara ara “bu Tom Hardy nasıl kabul etmiş senaryoyu acaba?” diye sormadan kendimi alıkoyamadım. Hızlı akan film son “boss fight” sahnesi ile de hayal kırıklığımı iyice arttırdı. Çünkü filmin son dövüşü ve finali belki de maksimum 5-6 dakika sürdü. Oradan da tokadı yedikten sonra “para iadesi mi istesem acaba?” demedim değil çünkü bir iki mesele hariç filme gitmeyip fragmanı izleyen biri ile filmin tamamını izleyen birinin kafasında üç aşağı beş yukarı aynı soru işaretleri oluşuyor.

 

Sonuç olarak

Spiderman evreninde en sevdiğim kötülerin başında yer alan Venom ona çizilen minnoş karakter yapısı sayesinde beni oldukça üzdü. Uyarlandığı ilham kaynağı olan eserlerden tek bir doğru kapamayan yapım, senenin çizgi roman yapımları arasında Justice League ile birlikte en kötü filmlerin başında geliyor. Sony bu filmin adını “Uzaydan gelen iyilik meleği Siyah Slime” olarak değiştirse ve Youtube platformuna koysa gerçekten daha büyük bir ve daha başarılı bir iş yapmış olurdu. Keteydi ya film böyle pis pis! Tüm bunlara rağmen çizgi roman ve Tom Hardy hayranlarının sayesinde iyi gişe yapacak film ışığını verdiği devam filmlerinde umarım kendini toparlayabilir. Şimdilik bizlerden bu kadar iyi seyirler

 

Filme puanım 10 üzerinden 4.

Önceki İçerikCyberpunk 2077 Türkçe dil desteği ile geliyor
Sonraki İçerikCD Projekt Red, Cyberpunk 2077’nin Türkçe dil desteği konusuna açıklık getirdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz