Ubisoft’tan PETA’nın Suçlamalarına Alaycı Yanıt

Assassin’s Creed IV: Black Flag’in çıkış videosunda gördüğümüz üzere korsanlar zamanında bir suikastçıyı canlandıracağımız oyunda o döneme ve coğrafyaya özgü pek çok aktivitede bulunabileceğimiz açığa kavuşmuştu. Deniz savaşlarının önemli bir yer kaplayacağı oyunun videosunda bir balina avı sahnesi de göze çarpıyordu. PETA (Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler) isimli dünyaca ünlü hayvan hakları örgütü, geçtiğimiz günlerde oyundaki balina avı özelliğini kınayan bir açıklama yaptı.

 

Ubisoft’tan yanıt ise gecikmedi. Firmanın insan kaynakları müdürü Stone Chin:

” Assassin’s Creed oyunlarında, tarih bizim oyun alanımızdır. Assassin’s Creed 4: Black Flag, korsanların altın çağında yaşanan gerçek olayları tasvir eden bir kurgu yapım. Biz, Ubisoft olarak, hijyenden uzak korsan yaşam stilini, yağmacılığı, gemi kaçırmayı, aşırı derecede alkol kullanımını tasvip etmediğimiz gibi yasa dışı balina avını da asla tasvip etmiyoruz”.

http://youtu.be/YMcMph-TW9I

Bizim bu olaya yorumumuz:

İşe Peta’nın açısından bakarsak, oyunlarda ve diğer kurgu eserlerde gerçek hayvanları avlamanın meşrulaştırılıp, bu eylemin doğru bir şey gibi gösterilmesine her zaman karşıyız. Özellikle yeni yetişen bireylere hayvan sevgisinin aşılanması gerekiyor. Fakat Assassin’s Creed gibi 17 yaş üstü erişkin bir kitleye hitap eden ve tarihi gerçeklerden yola çıkan bir oyunda yer alan av sahnelerini eleştirmeye kalktığımızda, suikastçımızın insanları öldürmesine de karşı çıkmamız gerekiyor. Ayrıca balina avı gibi pek çok korkunç eylemler insanlık tarihi boyunca tekrarlanmıştır. Oyunun bunu yansıtması da gayet doğaldır.

 

Kaynak: neogaf, Polygon

Önceki İçerikThe Walking Dead: 2.Sezon Geliyor
Sonraki İçerikHideo Kojima GDC ’13 Metal Gear Solid: Ground Zeroes oturumunu uzatıyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz