SNKPlaymore Yeni 3B “KOF” ve “Samurai Shodown” için iş ilanı yayınladı!

SNKPlaymore geçtiğimiz günlerde resmi sitesinde 3 boyutlu “King of Fighters” ve “Samurai Shodown” oyunları için iş ilanı yayınladı. İlanda 5 Oyun tasarımcısı, 10 bilgisayar grafikeri, 10 programcı olmak üzere, projede çalışacak 25 kişi alacakları duyuruldu.

 

Daha öncede SNKPlaymore’dan gelen haberlerin genelde “Pachinko” (Japonya da popüler bir çeşit yasal kumar makinası) oyunları çıkmasıyla hayal kırıklığına alışkın olan SNKP hayranları, bu habere de şüpheci yaklaştılar. Ancak ilanda aranan oyun tasarımcılarının özellikle “XBox 360” ve  “PS3” konsolları konusunda tecrübeli olması beklenmesi ve özellikle oyun bölümünde Osaka ofisinde çalışacaklarını duyurması ile , SNKPlaymore’un konsollar için bir oyun planladığını açıkça duyurmuş oldu.

Peki nasıl bir oyun olacak bu projeler. Bilindiği üzere SNKPlaymore “pixel-art” stili 2 boyutlu oyunlar konusunda tutkulu olduklarını dile getirmişlerdi. Ancak daha önce 3 boyutlu “King Of Fighters” deneyimleri de olmuştu. “KOF: Maximum Impact” serisi hayranları ikiye bölmüştü. Tek kişilik oynanabilirliği, zengin içeriği ve SNK tarihine göndermeleriyle oyun gerçekten başarılıydı. Ancak oynanış konusunda oyun turnuva düzeyinde olmasa da gerçekten eğlencelik bir stil taşıyordu. Ama bilindiği üzere seri güçlendiği sırada “KOF MIRA2” ve “KOF MI3” iptal edilmişti. Bu projelerden “KOF” için olanı “Maximum Impact” serisi acaba geri mi dönüyor sorusunu akıllara getiriyor.

Öte yandan en son yapılan3 boyutlu Samurai Shodown oyunu olan “Samurai Shodown : Sen” bir çok konuda başarılı olsa da (atmosfer, hikaye, hepsi olmasa da bazı karakter tasarımları ve  kanlı bitişler gibi), bunun yanı sıra kötü pazarlama, sadece Xbox 360 için çıkması, ve en önemlisi karakterleri  özgünleştiren alameti farikası hareketler yerine sıradan, sıkıcı zincirleme hareketlerle bezenmesi sonucu kötü oynanış, oyunun genel başarısızlığına sebep olmuştu. Acaba SNKPlaymore diğer proje de SS:Sen’in hatalarından ders alıp, seriyi yeniden ayağa mı kaldırmaya çalışacak, yoksa Neo Geo 64 zamanında çıkan karakterleri  çok daha başarılı olan SS:Warriors Rage serisine geri dönüş mü yapacak ya da yepyeni bir sayfa mı açacak merakla bekleniyor!

“Bu yıl Metal Slug yılı olacak!” açıklamaları, 2 boyutlu bir dövüş oyunu üstüne çalıştıkları söylentileri,  ve bu yeni iki proje ile birlikte acaba sonunda SNKPlaymore durgunluğunu üstünden atıyor mu? Yeni duyurular gelene kadar hayranlar bu konu üstünde çok konuşacak gibi görünüyor.

Önceki İçerikCity of Steam Türkiye Başlangıç Paketi Kupon Kodu
Sonraki İçerikGuilty Gear Xrd -SIGN- duyuruldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz