Nimble Quest İncelemesi

Günümüzün mobil oyunlarını ele aldığımızda şüphesiz ki son beş yılda inanılmaz ilerleme kat edildi. Grafik işlemcilerin gelişmesiyle görsel olarak şölen sunan oyunlar görmeye başladık.

Hatta artık telefonlarımızdan bir zamanlar bilgisayarların çalıştırmaya zorlandığı oyunları rahatlıkla oynayabiliyoruz. Peki telefonlarla oyun oynamak sadece güçlü işlemciler ve görsellik demek miydi?

Yıllar önce akıllı telefonlar yokken, renksiz ekranlı telefonlarla herkesin deli gibi oynadığı bir oyun vardı.

İşte Pocket Planes,Pocket Frogs, Tiny Tower oyunlarının yapımcısı NimbleBit yıllar önce bir fenomen olan Nokia’nın yılan oyununun mekaniğini alarak üzerine RPG öğeleri eklemiş ve ortaya bu leziz oyunu çıkarmış.

Seçtiğiniz tek karakter ile oyuna başlarken, ortada dolaşan yaratıkları öldürdükçe ekibinize yeni karakterler katılıyor ve konvoy bu şekilde uzuyor. Oyunun amacı seçtiğiniz karakterin yani konvoy liderinin ölmeden bölümdeki tüm yaratıkların ölmesini sağlamak. Önüne gelen düşmana kılıç sallayan şovalyeden, düşmanlarına ateş topu atan büyücüye, Tüfeğiyle düşmanlarını vuran korsandan, yaptığı bombaları düşmanlarına fırlatıp patlatan çılgın profesöre kadar oyunun karakter yelpazesi oldukça geniş. Ayrıca her yeni bölümde yeni bir karakterin eklenmesi oyundan sıkılmanıza engel oluyor.

Oyunda Gem ve Token olmak üzere iki adet para birimi mevcut. Oyun içerisinde toplanılabilen Gem’ler ile karakterlerin seviyelerini atlatıp onları güçlendirirken, gerçek para ile satın alınan Token ile oyunu kolaylaştıracak özellikler satın alıyorsunuz. Oyunun bence can sıkıcı tek özelliği öldüğünüz zaman tekrar birinci bölümden başlaması. Eğer oyunda çok ilerlemişseniz ve öldüğünüzde tekrar başlamak istemiyorsanız burada devreye Token’lar giriyor.

Son söz olarak yine de her ne kadar çoğu F2P oyunda olduğu gibi gerçek para olmadan oyuncuyu kanser edecek özellikleri bulunsa da IOS ve Android platformlarında oynayabileceğiniz  bağımlılık yapacak bir oyun.

Önceki İçerikEA’den NEED FOR SPEED RIVALS İçin Yeni Duyuru!
Sonraki İçerikLeague of Legends’dan Harika Bir Sinematik Videosu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz