Minecraft Saat, Pusula ve Harita Yapımı Rehberi

Minecraft’da hayatta kalmak için en önemli eşyaların arasında en önemli yere sahip olan eşyalar hiç tartışılmaksızın Saat, Pusula ve Harita Yapımı . Saat sayesinde oyun saatini öğrenip, pusula ile yönünüzü kolaylıkla bulup, harita sayesinde ise çevrenizde bulunan her şeyi kolaylıkla öğrenerek daha temkinli adımlar atabilirsiniz. Bunun yanında eve dönmek için hiç bir sıkıntı çekmemeniz de cabası. Minecraft’ta Saat, Pusula ve Harita Yapımını sakın atlamayın.

Minecraft Saat Yapımı

4 Altın(gold), 1 Kızıl taş (redstone) ile yapılan saat oyun saatini gösterir. Hatırlarsanız ilk gece hayatta kalma rehberinde Minecraft’ın 10 dk gündüz, 10 gece olduğunu söylemiştik. Gündüz/Gece olayını saat üzerinden daha kolay takip edebilirsiniz.

Minecraft Pusula Yapımı

Gerçek hayatta olduğu gibi her zaman kuzeyi gösterir. Yapımı saat ile aynı tek farkı altın yerine demir kullanıyoruz. Pusula harita yapımı için önemli bir malzeme olduğunu da belirtelim.

Minecraft Harita Yapımı

8 adet kağıt ve 1 adet pusula ile yapılan harita çevrenizdeki bütün her şeyi detaylı bir biçimde gösterir. Bu sebepten dolayı en önemli malzemelerden biridir.

Önceki İçerikMinecraft Kurt Evcilleştirme Rehberi
Sonraki İçerikMinecraft At Rehberi
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz