Minecraft Kedi Evcilleştirme Rehberi

Sokakta, evde hatta ve hatta iş yerinde sıkça karşımıza çıkan, yaptığı muzip hareketlerde insanların kalplerinde taht kuran bu sevimli hayvanlar, Minecraft’ta da bizi yalnız bırakmıyor. Siz nereye giderseniz sizinle birlikte seyahat ederek peşinizden gelip, gerçek hayattaki gibi yeme dışında size hiçbir katkısı yada zararı dokunmuyor. Kedi oyun içerisinde maalesef direkt olarak evcil bir şekilde bulamıyoruz. Yine kedigiller familyasından olan leoparı evcilleştirerek kediye dönüşmesini sağlıyoruz. Minecraft içerisinde sadece ormanlarda leopar ile karşılaşabilirsiniz.  Normalde yavaş hareket eden bu leoparlar, ona yaklaşmanız halinde çok hızlı hareket ederek sizden kaçmaya çalışır.

 

Peki Minecraft Kedi Evcilleştirme Nasıl Yapılır?

Leopar’ı evcileştirebilmeniz için çiğ balığa ihtiyacınız var. (Bknz. Minecraft Balık Tutma Rehberi) Çiğ balıkları bir olta yardımıyla denizden yakalayabilirsiniz.  Leoparla karşılaşmanız halinde sabit bir noktada bekleyip, balığı elinize alın. Bir süre sonra leopar yavaş ve temkinli adımlarla size yaklaşmaya başlayacak.  Herhangi bir kıpırtıdan dolayı korkup kaçacağı için kımıldamamaya gayret gösterin. Yanınıza aldığınız çiğ balığı leopara sağ tık aracılığıyla verin. Yanınıza en az 5 tane çiğ balık bulundurmaya özen gösterin. 1 adet çiğ balık evcilleştirme için yetmeyebilir. 2-3 seferden sonra büyük olasılıkla evcilleştirmiş olacaksınız.

Minecraft Kedi Türleri

 

Leopar’ı da kedi türleri içerisinde sayarsak, toplamda 4 adet kedi türü bulunuyor. Bu görmüş olduğunuz kedi türü leoparı evcilleştirmeniz dahilinde oluşan cinsler.

Minecraft Kedi Çiftleştirme Nasıl Yapılır?

Leopardan evcilleştirmiş olduğunuz kedilerinize çiğ balık vererek çiftleştirebilirsiniz. Çiftleşme sonucu yukarıda görmüş olduğunuz herhangi bir türden olan yavru kedi doğabilir.

 

Son olarak Kediler siz nereye giderseniz peşinizden gelen, hatta ve hatta ışınlanan hayvanlar olduğundan dolayı siz nereye giderseniz oraya geliyor. Ölüm riskinin yüksek olduğu yerlerde kediniz büyük olasılıkla öleceği için, kedinizi oturturmanız gerekiyor. Bunun için iskelet (skeleton)’dan elde edebileceğiniz kemiği kullanabilirsiniz. Kemik ile kedinizin üzerine gelerek sağ tık yardımıyla oturmasını sağlayabilirsiniz. Kediniz oturmaya başladıktan sonra siz tekrardan kaldırana kadar yerinden ayrılmayacaktır.

Önceki İçerikKingdom Online 2. Alfa Keyleri Sizi Bekliyor!
Sonraki İçerikMinecraft Kurt Evcilleştirme Rehberi
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz