Knack PS4 İnceleme

[dropcap size=small]P[/dropcap]laystation 4’ün çıkış oyunlarından olan Knack, alıştığımız tarzda bir platform oyunu. Pixar filmine benzeyen renkli ve çizgi filmsi bir dünyada geçen oyunda eski medeniyetlerden kalma kalıtlardan oluşmuş bir golemi canlandırıyoruz. Bakalım Knack yeni nesildeki platform ihtiyacımızı karşılıyor mu…

 

Oyunda insanlığı tehdit eden goblinlere karşı bir deney ürünü olarak oluşturulmuş sevimli Knack ile, vurup kırarak zafer sağlamaya çalışıyoruz. Tarih öncesinden kalan kalıtlarla çalışan bir teknolojiye sahip bir dünyadayız. Bu dünyada insanlar dışında kötü huylu goblinler de yaşamakta. Bir gün bu goblinler bir şekilde teknolojiye savunup insanlara saldırmaya başlıyor. Ve kahramanımız Knack, yaratıcısı olan profesörün de yardımıyla savaşa ilk adımını atıyor.

Tamamen çizgisel bir oynanışa sahip olan oyunun başlangıcında içimizi bir umut kaplıyor. Teknik yönden çok harika olmasa da rengarenk dünyası bize eğlenceli bir oyun olduğunun işaretlerini veriyor. Sol analogla yürüyüp, sağ analogla saldırılardan kaçınıyor, zıplama ve saldırı tuşlarıyla yolumuza geleni indiriyoruz. Sevimli Knackimiz yeri geliyor, çevredeki diğer kalıtları vücudunda toplayarak kocaman oluyor, yeri geliyor bunları bir kenara atıp dar yerlerden geçebilmek için küçülüyor. Şimdiye kadar her şey çok iyi. Fakat tüm bunları sadece oyun istediği zaman yapabildiğimizi söylesem?

Knack’in en büyük sorunlarından birisi fazlasıyla çizgisel olması. Evet, platform oyunlarının çok da özgür olmasını bekleyemeyiz fakat oyunda pek çok şeyi yeri geldiği zaman kullanmak zorundayız. Bir bölümde buz parçaları ile buz devi oluyor, başka bir bölümde metal oluyoruz. Bu özellikleri bize verilen bölüm dışında istediğimiz zaman kullanamıyoruz.

Oyunun geneli oldukça basit (kolay anlamında değil!). Oyun; zıpla, saldır, yürü, platformun sonunda Knack’in diğer platforma atlayışını gösteren ara sahneyi izle şeklinde geçiyor. Bu bir süre sonra o kadar çok tekrar ediyor ki monotonluktan sıkılıyorsunuz. Bir diğer sorun ise oyunun hedef kitlesinin belirsiz olması. İçerdiği öğeler, sığ senaryo ve animasyon filmine benzeyen dünyası ile küçük yaştaki bir kitleye hitap ediyor gibi dursa da Knack çok zor bir oyun. Öyle ki, tek darbede ölebiliyorsunuz. Öldüğünüzde ise en son kontrol noktasından başlıyor. Bu kontrol noktası bazen çok uzakta olabiliyor.

Tüm bunlar dışında teknik olarak çok da parlak olmayan kaplamalar ve olur olmaz frame düşmeleri ise bardağı taşıran damla oluyor.

 

Son Söz: Eğer azılı bir platform oyunu bağımlısı değilseniz bu oyunu oynamayın. PS4 için çıkmış diğer exclusive oyunlara öncelik vermenizi tavsiye ederiz. Knack’i oynarken bol bol Crash, Spyro gibi Playstation’da oynadığımız eski platform oyunlarını yad ettik. Maalesef Knack bu yapıtların epey uzağında kalıyor.

 

 

Önceki İçerikPlaystore’da 2013 yılına futbol oyunları damga vurdu
Sonraki İçerikPayday: The Heist İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz