Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX Japonya’da Çıktı!

Square Enix bir süre önce   Kingdom hearts HD 1,5 Remix‘i duyurmuşlardı. Koleksiyon serinin ilk oyunun yeniden yorumlaması “Kingdom Hearts Final Mix” i, ilk olarak GameBoy Advance için çıkan “Kingdom Hearts Chain of Memories” i  ve daha sonra Nintendo DS için çıkan “Kingdom Hearts: 358/2 Days” de bulunan sinemasal videolarını içeriyor.  Oyunun tarihini şöyle bir hatırlayalım.

Kingdom Hearts

 

Kingdom Hearts Disney ve Final Fantasy evrenlerini bir araya getirmişti.

“Kingdom Hearts”,  Square Enix tarafından Mart 2002’de çıkmıştı. Oyun Disney karakterleriyle Final Fantasy karakterlerini bir araya getiren bir evren sunuyordu.  Ana hikaye  kahramanımız Sora’nın  çocukluk  arkadaşları olan Kairi ve Riku’yu aramasını konu alıyordu.  

 

 

Kingdom Hearts: Chain Of Memories

Seri Gameboy Advance için çıkan KH: Chain of Memories(KH:CoM) ile devam etmişti. Seri  Sora ve yol arkadaşları Donald, Goofy ve Jiminy Cricket’ ın  Unutulmuşluklar Kalesine girişini, bütün güçlerini ve hatıralarını kartlar şeklinde bulmalarını konu alıyordu. 

Sora bu gizemli kalede eski dostlarını kartlar şeklinde buluyor.

 

Kingdom Hearts Final Mix

Daha sonra Square Enix KH: Final Mix‘i duyurdu. PS2 için çıkacak olan serinin 3 durağı aslında ilk oyunun yeniden derlemesiydi. Yeni güçler, yeni silahlar, yeniden renklendirilmiş düşmanlarla beraber yeni videolar ve yeni şarkıları da ilk oyuna eklemişlerdi .

 

KHRE:Chain of Memories

 

Kingdom Hearts II çıktıktan sonra serinin ilk oyunu gibi Square Enix “Kingdom Hearts II Final Mix +”‘ı yaparak ikinci bölümü de yeniden derledi. Ama bir sürprizle. Daha önce Gameboy Advance’de KH: Chain of Memories oynayamayan serinin hayranları KHRE: Chain of Memories oyununu PS2 için yeniden yapılmış olarak oynama şansını buldular. Oyun PS2 için baştan yapılmıştı.

 

Kingdom Hearts HD 1,5 Remix

Oyun için daha detaylı bilgi ve görseller için resmi siteye  bir uğrayabilirsiniz.

Resmi sitede serinin zaman çizelgesini bulabilirsiniz.

 

 

 

İşte bu iki oyunu ve 358/2 Days sinemasal  videoları bulunduran Kingdom Hearts 1,5 Remix bu sonbahara doğru Avrupa ve Amerika’ya çıkması bekleniyor. Kim bilir olası “2,5 Remix‘”ten sonra PS4 için yıllardır beklenen  Kingdom Hearts 3‘ü görebiliriz.

Önceki İçerikExcel’de RPG Keyfi: Arena.xlsm
Sonraki İçerikBioShock Infinite İçin İnceleme Puanları Yayımlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz