Ford, yeni reklam kampanyasında izinsiz olarak Firewatch görseli kullandı, daha sonra özür diledi

ABD'de bir Ford bayisi, reklam kampanyasında Firwatch görseli kullandı ve daha sonra özür dilemek zorunda kaldı.

ABD’de yerel bir Ford bayisinin yeni reklam kampanyasında Firewatch oyununa ait bir görselin izinsiz bir şekilde kullanıldığı ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü araç markası Ford‘un ABD’deki yerel bir satış bayisinin e-posta yoluyla gönderdiği reklam kampanyasında kullanılan görselin Firewatch’a ait olması büyük yankı uyandırdı. Oyunun yapımcıları bu olayın karşısında şok olduklarını ifade etti.

Firewatch’un ortak geliştiricilerinden Panic Inc. firması ile oyunun diğer bir geliştirici firması Campo Santo‘nun yardımcı kurucularından Sean Vanaman, olayla ilgili aşağıdaki tweetleri atarken, söz konusu reklam kampanyası görselinin ABD’nin Massachusetts eyaletinde yer alan Quirk Ford adlı bayinin e-posta yoluyla attığı belirlendi.

Bu olayın ardından, Ford’un Nisan ayında da yine Firewatch’a ait bir görselin bulunduğu TV reklamı yayınladığı ortaya çıktı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Quirk Ford adlı bayinin Twitter hesabından, “Ford, Quirk Ford’un yaptığı reklamlardan sorumlu değildir. Yapılan bu hatadan dolayı sizlerden özür diliyoruz.” açıklaması yapıldı ve oyunun yapımcılarından özür dilendi.

Önceki İçerikVivendi’nin Ubisoft’taki hisse payı yükseldi; şirket el değiştirebilir
Sonraki İçerikFacebook ve Twitter’a Erişim Koptu