e-gameshow 2017 Ankara’da yapıldı

e-gameshow Ankara’da Beytepe Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Oyun dünyasında –ve diğer sektörlerde de olduğu gibi– İstanbul merkezli sistemin “asi çocuğue-gameshow 2017, 11-14 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlendi. Güzel şehrimin güzel okulunda yapılan fuara ayrı bir heyecanla katıldım.

e-gameshow 2017 üçüncü kez gerçekleşti.

Fuar Ankara’da üçüncü kez gerçekleşiyor. Aslında ne kadar oyun dünyasının İstanbul merkezli olduğunu söylesem de, Ankara’da da çok büyük bir kitle var. TaleWorlds başta olmak üzere, üniversite teknokentleri, öğrencileri ve irili ufaklı birçok bağımsız yapımcı Ankara’da. Bu nedenle e-gameshow’un şehir tercihi gayet başarılı.

Fuar Congresium yerine bu sene Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe Yerleşkesi’nde bulunan Beytepe Kongre Merkezi’nde yapıldı. Metrodan kalkan servisler ile ulaşım açısından her kolaylık sağlanmış. Fuara katılanlar arasında küçük bir kamuoyu oylaması yaptığımda normalde ulaşım açısında sıkıntılı olan okulum için insanların sıkıntı yaşamadıklarını gördüm. (Altı senedir okuldayım oradan biliyorum.)

Ankara’daki oyunseverler etkinliklere doydu.

E-gameshow özellikle etkinlikleriyle öne çıktı. Turnuvalar, atölyeler, cosplay yarışmaları, konferanslar… Fuarda istediğiniz şekilde güzel vakit geçirmek mümkündü. Ayrıca gün sonlarında yapılan konserler ile de insanlar eğlenip, streslerini attı.

Ben konferansları özel olarak takip ettim. Tüm güne yayılan konferanslar; yerli-yabancı konukları ve ilgi çekici konularıyla gayet güzeldi.

Ayrıca NeoTroy tarafından açılan kutu oyunları standı benim en çok vakit geçirdiğim bölüm oldu. Kutu oyunlarına ayrı bir ilgi beslediğimden dolayı oradaki arkadaşlarla bolca sohbet ettik, katılımcılarla kutu oyunları oynadık. Hatta en son 26 kişi “Gulyabani” oynadık ki, bayağı eğlenceliydi. Benim dışımda da katılımcıların kutu oyunlarına ilgisi gayet yüksekti.

Bağımsızlık benim karakterimdir.

Tabii ki fuarda bazı eksiklikler de vardı. Özellikle bağımsız yapımcıların bulunduğu yer ve bu yerin çevrelenip insanların görmesini engellediğinden dolayı, bağımsız yapımcıları ilgi konusunda eksik bıraktı. Hatta birçok insan yukarıda bir katın daha bulunduğunu bile bilmiyordu.

Fuarlarda en çok sevdiğim kısım olan bağımsızlar bölümü maalesef e-gameshow’da iyi organize edilememiş. Önümüzdeki sene bunun düzeltileceğine eminim.

Özellikle 2016’da GİST’te gördüğüm, Simula Games tarafından geliştirilen “Delivery Simulator“ün geldiği nokta beni çok sevindirdi. Gözlerimle bir oyunun bu derece geliştiğine şahit olmak ve büyük bir Alman dağıtımcıyla iletişim halinde bulunmaları gurur verici.

Macrotis adlı platform oyunu da görsel olarak çok güzel duruyordu. Daha erken aşamada olmalarına rağmen, ciddi bir emek ve zamanın harcandığı bu oyun eminim başarılı olacaktır.

Ankara hak ettiği fuara kavuşacak.

e-gameshow ile birlikte Ankara eminim ki hak ettiği fuara yakın bir süreçte kavuşacaktır. İstanbul dışında fuar yaparak taşın altına elini koyan e-gameshow yetkililerini ve çalışanlarını buradan teşekkür etmek istiyorum. Daha yeni doğmuş diyebileceğimiz bu fuar, her sene eksikliklerini bir bir gidererek çok daha iyi yerlere gelecektir.

Benim objektifime yansıyan birkaç fotoğrafı ise aşağıda bulabilirsiniz:

Önceki İçerikLogitech G Pro Gaming Mouse inceleme
Sonraki İçerikSteam Yaz İndirimleri’nin başlangıç tarihi ortaya çıktı
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz