Company of Heroes 2 Beta İnceleme

SEGA’nın lisansını aldığı Company of Heroes 2 için  kapalı beta günü geldi çattı.

2 Nisan’da başlayan ve 2 hafta sürecek olan betada 1v1, 2v2, 3v3 ve 4v4 olmak üzere  oynayabileceğimiz 6 harita bulunmakta. Bunları dilersek botlarla, dilersek de başkalarıyla oynayabileceğiz.

Gelelim oyunumuzun beta incelemesine…

 

Taraflar değişti!

Daha önceden Company of Heroes oyunlarında Amerika oluyorduk biliyorsunuz. Bu oyunda Sovyetler olacağız. Peki neden Sovyetler? Ben size anlatayım hemen. Belki bilirsiniz Barbarossa operasyonunu. İşte Company of Heroes 2’de  bu operasyonu ele alacağız. Oyun tamamen farklı odaklı olunca işler değişiyor. Geliştirilmiş motor,yeni grafikler ve birçok değişiklikler. Oyunumuz Essence 1.0 adlı motorun bir üst versiyonu olan yani Essence 3.0 ile geliştirilmekte.

Grafikler

Biraz grafiklerden bahsetmiş olursak beta olmasına rağmen grafikleri gerçekten insanı büyülüyor. Company of Heroes 2’nin böyle bir grafiklerle geleceğini düşünmüyordum açıkçası. Bunun yanında artık betadan dolayımı bilemiyoruz fakat ani hareketlerde ekranda kayma olduğunu görebiliriz. Umarım bu sorunu düzeltirler.

Sesler

Size şunu söyleyebilirim ki oyundaki sesler çok gelişmiş. Silah sesleri,bomba sesleri ve birçok ses savaş alanında insanı etkilemeye başarıyor. Company of Heroes serilerinde ki seslerden kat kat güzel.

 

Atmosfer

Atmosferden bahsetmek istiyorum biraz. Savaş esnasında göz gözü görmüyor. Evet yanlış duymadınız. Çok büyük savaşın ortasındaysanız zorlanabilirsiniz. Sağdan soldan bomba yağıyor,askerler ateş ediyor ve bu beni gerçekten etkilemeye başardı diyebilirim.

 

OYUNDAKİ 2 BÜYÜK YENİLİK

İlk önce TrueSight özelliğine değinmek istiyorum. TrueSight özelliğinin anlamı yeni görüş açısına verilen ad oluyor. TrueSight’ın özelliği sayesinde askerler çevreyle uyumlu oluyor. Yani düşmanlarınızın kampını daha gerçekçi görebilme  yada pusu kurma,gizli saldırı gibi uygulamaları yapabileceksiniz. Bu özellik oyunu daha gerçekçi kılıyor.

Diğer bir büyük yenilik ise ColdTech. Nedir bu ColdTech? ColdTech, hava simülasyonda kullanın bir fizik motoru oluyor. Bu yüzden fizik motorunun atmosfere karşı büyük bir katkısı bulunmakta. ColdTech sayesinde hava durumları birebir oyunda bulunuyor.

 

Son olarak…

Oyunun atmosferini,seslerini,birçok yeniliklerini ve grafiklerde birkaç hata olsa bile ben beğendim. Umarım bu hatalar,oyun çıkmadan önce halledilmiş olur.

 

Company of Heroes 2, PC ve Mac için 25 Haziran’da  Amerika ve Avrupa’da aynı anda raflarda yerini alacak.

 

Görsel Kaynaklar:VG247,IGN,CVG

 

 

 

Önceki İçerikCall of Duty: Black Ops 2’ye Microtransaction Eşyalar Geliyor
Sonraki İçerikS2’de Turnuvalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor!

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz