Ali Ağaoğlu ve İTÜ arasında bir garip Tesla Kavgası

Ali Ağaoğlu İTÜ'ye Tesla bağışlıyor. Ardından geçen uzun yıllar sonrasında aracın akıbeti sorgulanıyor ve ortaya ilginç olaylar silsilesi çıkıyor. Bir taraf aracın çürüdüğünü iddia ediyor, diğer taraf öğrencilerin eğitimi için kullanıldığını söylüyor.

Ali Ağaoğlu ve İTÜ arasında bir garip Tesla Kavgası dönüyor. Gerek yaptığı gaflar gerekse reklamlarında direkt olarak kendisinin oynamasıyla kimine göre görgüsüz, kimine göre de iyi bir iş adamı olan Ali Ağaoğlu’nun başına traji komik bir olay geldiği iddiaları dolaşıyor. Her şey Ali Ağaoğlu’nun İTÜ’ye Tesla bağışlamasıyla başlıyor. Ardından geçen uzun yıllar sonrasında aracın akıbeti sorgulanıyor ve ortaya ilginç olaylar silsilesi çıkıyor. Bir taraf aracın çürüdüğünü iddia ediyor, diğer taraf öğrencilerin eğitimi için kullanıldığını söylüyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Ağaoğlu 6 yıl sonra otomobilinin başına gelenleri şu şekilde anlattı:

“2010 yılında Tesla Roadster elektrikli otomobili Türkiye’ye ilk kez getiren ben oldum. Daha birkaç ay kullanmıştım ve çok sevmiştim ki, İTÜ’nün makina fakültesi dekanı beni aradı. Aracı bir haftalığına öğrencilerinin incelemesi için benden istiyordu. Teklifini reddettim. Birkaç gün sonra İTÜ’nün rektörü Muhammed Hocayı bu kez ben aradım. ‘Hocam bu aracı Üniversitenize hibe ediyorum. Bir tek şartım var. Bundan daha iyisini yapın, Türkiye’nin ilk yerli elektrikli aracını geliştirin. Size söz, şirketimin araç filosu için 500 adet aracı da ben satın alacağım’ dedim. Kabul ettiler ve ben de törenle aracı İTÜ’ye hediye ettim.

Ali Ağaoğlu ve İTÜ arasında bir garip Tesla Kavgası

Tesla’nın teslim töreninde, ‘Ben bu aracı yurt dışından farkındalık yaratmak için getirttim. Gelecek 20 yılda trafikteki araçların yarısı elektrikli araçlardan oluşacak. Tesla Roadster’in İTÜ’nün bu konudaki Ar-Ge çalışmalarına ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum’ demiştim. Ancak aracın teslim edilmesinin üzerinden yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen otomobille ilgili yapılan çalışmalar hakkında hiç bir bilgi sahibi olamadık. Zaman zaman gazeteciler soruyor, ‘Bilmiyoruz’ diyorduk. Sonunda Tesla’nın başına ne geldiğini anlamak için arkadaşlarımız üniversiteye gitti.

Aracı Geri Vermiyorlar

Olaylar buraya kadar normal şekilde ilerlerken İTÜ’ye giden kişi Tesla’nın akıbeti hakkında detaylı bilgilere ulaşıyor. Edinilen bilgilere göre Tesla’yı teslim ettikleri tarihte İTÜ’de rekor değişimi yaşanmış ve Tesla rektörlük binası otoparkında çürümeye bırakılmış. Geçen zaman içerisinde Tesla’nın pilleri tükenmiş, şarj sistemi bozularak 50bin dolarlık bir masraf ortaya çıkmış.

ABD’den bilim adamları gelince işler değişmiş

Yönetimin Tesla’dan nasıl kurtulacağını düşündüğü günlerden birinde, ABD’li ünlü bir üniversiteden İTÜ’yü ziyarete gelen bilim adamlarına kampüs gezdiriliyordu. Tam Tesla’nın önünden geçerken konuk heyet heyecanlanıyor.

‘Gerçekten üniversiteniz bir Tesla’ya mı sahip. Bizim bile böyle bir imkânımız yok. Siz çok önemli bir üniversite olmalısınız.’ diyor

Konuk bilim adamlarının tepkisi üzerine Yönetim Tesla’nın kıymetini anlıyor ve aracı mekatronik atölyesine taşıyor. Bu kez de aracın tamiri için bütçe bulunamıyor ve araç yine kaderine terk ediliyor.

Durum tespit edilince, bir dilekçeyle aracın iadesini istiyorlar. Yönetim bu duruma sıcak bakıyor fakat  İTÜ’nün hukuk servisi, ‘envantere hibe olarak giren aracın iadesinin imkânsız olduğunu’ söylüyor.

Ali Ağaoglu”nun Hürriyete yapmış olduğu açıklamalar bu şekilde son bulmuş. Ardından İTÜ’den ‘Tesla çürümedi’ açıklaması gelmiş.

İTÜ’den yapılan açıklama şu şekilde;

“Son günlerde bazı yayın organlarında “Tesla Otoparkta Çürüyor” şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Tesla Roadster, 28 Şubat 2012 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi ‘ne (İTÜ) araştırma amaçlı kullanılmak üzere bağışlanmıştır. 2012 yılından itibaren Tesla Roadster, öğrencilerin eğitimi ve araştırma faaliyetleri için kullanılmaktadır.  İstanbul Teknik Üniversitesi, aynı zamanda elektrikli araçlar konusunda çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Bunun son örneği İTÜ Teknokent bünyesinde bulunan Derindere Motorlu Araçlar’ın (DMA) üretmeye başladığı elektrikli araçların pillerinin şarj istasyonuna gerek olmadan şarj edilebilmesidir. İTÜ, araç bataryasının uzun mesafe gitmesine imkan vermeyen araçlardan yola çıkarak bugün tek şarjla 450 kilometre yol alabilen araçları ülkemize kazandırmıştır. Son günlerde bazı yayın organlarında “Tesla Otoparkta Çürüyor” şeklinde çıkan asılsız haberleri üzüntüyle takip etmekteyiz. Basın mensuplarına kapısı her zaman açık İTÜ, aracı görmek isteyen gazetecileri de asla geri çevirmemiştir. Bugüne kadar defalarca basın mensupları aracı incelemiş ve talep ettikleri bilgilere ulaşmıştır. Ayrıca araştırma için hediye edilen aracın sürekli gündeme taşınması ve geri istenmesi Türk kültürü ve gelenekleriyle de bağdaşmamaktadır” denildi.

Her iki tarafında iddiaları ve açıklamaları bu şekilde basına yansımış. Tesla Kavgası daha da uzar mı? Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

KaynakHürriyet
Önceki İçerikPlayStation Plus Ocak 2018 ücretsiz oyunları belli oldu
Sonraki İçerikPlaystore yıl sonu kampanyaları başladı!
Oyun ve teknoloji dünyasını yakından takip eden bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz