EA (Electronic Arts) Lisans Haklarını Joygame İle Paylaştı.

Dünyaca ünlü oyun şirketi EA (Electronic Arts) Game Türkiye’deki Lisans haklarını Joygame ile paylaştı. Joygame ile işbirliğine giren EA Game Joygame sayesinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika için dağıtım üssü haline gelecek.

Yaklaşık 6.5 ay süren görüşmelerin sonrasında Need For Speed World, Ultima, Command and Conquarer gibi lisans haklarını Joygame verdi.  Sadece Türkiye için değil Kuzey Afrika ve Ortadoğu lisans haklarını da Joygame almış oldu.

4 Milyon Dolarlık Anlaşma 
Joygame ile firmanın anlaşmasında daha önceki deneyimlerinin de etkisi bulunuyor. EA’nın Türkiye’ye getirdiği oyunların her birinin lisansları için biçilen değer 300 bin dolar. Oyun başına 400 bin dolar tanıtım ve 300 bin dolar da altyapı masrafı eklendiği zaman toplam maliyet 4 milyon doları buluyor. Fakat firma Joygame ile uzun vadeli çalışmayı düşündüğü için oyunların 3 yıllık lisans ücretlerini Joygame’den almadı.
Joygame Pazarlama Müdürü Ozan Aydemir Türkiye’deki portföylerinde 12 milyon oyuncuları bulunduğunu ve 500 bin günlük oyuncu kapasitesine ulaştıklarını belirten, firmanın bu rakamlardan çok etkilendiğini bu yüzden lisans haklarını verdiğini söylüyor.

 

EA Piyasa Değeri 4.8 Milyon Dolar

Need for Speed World: 18 yıldır devamlı olarak çıkan NFS serisinin online modu NFS World’ün dünya üzerinde 20 milyon oyuncusu bulunuyor.
Lord of Ultima: EA’nın 2010 yılındaki online oyun atağından nasibini alan LoU otoritelerden 100 üzerinden 75 almayı başardı.
Command & Conquarer: 1995 yılından beri çıkan seri 2010 yılında EA ile online forma dönüştü ve dünya çapında 30 milyon hayranı bulunuyor.
Battlefield Heroes: Dünya çapında 30 milyon adetten fazla satan Battlefield oyununun çizgi karakterler ile yumuşatılmış online versiyonu.

Önceki İçerikTomb Raider Multiplayer Modu için İlk Detaylar Açıklandı
Sonraki İçerikCounter-Strike Online Türkiye Testine Bugün İtibaren Başlıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz