Pure Pool İnceleme

Pure Pool İnceleme

Küçüklüğümüzde televizyonda çeşitli sporlar izlerdik. Bunlardan biri de Semih Saygıner abimizin fırtınalar estirdiği bilardo sporudur. Televizyonda izlerken vay be adam ne hareketler yapıyor diye kendi kendimize söylenip birer Semih Saygıner olma yolunda gaza gelip mahalleden arkadaşları toplayarak bilardo oynamaya giderdik. Tabii yapabildiğimiz en havalı hareket masaya oturup ıstakayı belimizin arkasından tutup beyaz topa vurmak ve her vuruştan önce istekanın ucuna ne işe yaradığı bilinmese bile havalı gözükmek için tebeşir sürmekti. Daha sonra paramızın yettiği kadar bilardo oynar keyifli dakikalar geçirir varsa etrafta birkaç kıza hava atar, atmaya çalışır ve evlere dağılırdık. Filmlere gördüğümüz villaların içindeki bilardo masaları hiç birimizde yoktu. Ancak hepimizde bilgisayar veyahut konsol vardı ve VooFoo Studios geliştirici firma bilardo severlerin bilardo susuzluğunu gidermek için bilgisayar ve konsollara Pure Pool oyununu geliştirdi. Bilardonun ne olduğunu bilen herkes oyunumuzun amacını, ne yapacağımızı, nasıl oynayacağımızı Pure Pool İnceleme yazısı ile ele alalım.

pure pool

Evde bilardo simülasyonu deneyimi

Oyunumuza girdiğimizde güzel bir atmosfer bizi karşılıyor. Cafe gibi bir yerde insanlar konuşup arkaplanda çalan dinlendirici müzikler ile anın tadını çıkarırken cafedeki bilardo masasında kendimizi atmosferin içerisine bırakıyoruz. Tutorial ile oyuna başlayarak oyundaki kontrolleri, topa nasıl yön vereceğimizi, nasıl vuracağımızı vb şeyleri öğreniyoruz ve oyunumuza adım atıyoruz. Oyunumuzda diğer insanlarla oynayabileceğimiz 4 farklı bilardo oyunu mevcut. Bunlar 8 top, 9 top, Killer ve Accumulator. 8 top belirlenen özellilteki topları deliklere sokup en son da siyah topu deliğe sokmamız ile sonuçlanıyor. 9 top ve Accumulator modları birbirine çok benziyor 9 top ta en düşük numaradaki topu deliğe sokmak gerekirken accumulator’da puanlama sistemi var ve 15 top ile oynanıyor.  Belirtilen topu deliklere soktuğumuz zaman 1 puan alırken, yanlış topları soktuğumuzda ise o topun puanı kadar puanı rakibe kazandırıyoruz. Killer modu ise rakibimizin hata yapmasına dayalı bir oyun. Her hatalı vuruşta, topları deliklere sokamadığımız zamanlarda puanımız düşüyor ve 0 olan kaybediyor veyahut tüm toplar bittiğinde puanı en fazla olan oyunu kazanıyor. Ayrıca oyunda 3 farklı zorluk seviyesi bulunmakta ve bu seviyelere göre oyunumuz zorlaşıp kolaylaşmakta. Tüm bunları tabiki de diğer oyunculara karşı yapıyoruz.

Klasik bilardodan sıkıldıysanız yeteneklerinizi test edebilirsiniz

Yukarda bahsetmiş olduğum oyun modlarının yanı sıra hem kendi yeteneklerimizi test edebileceğimiz, hem de rank elde edip sıralamada kendimizi görebileceğimiz challenge’lar ve kariyer modu mevcut. Şu an için challenge modunda fazla seçenek olmasa da ilerleyen zamanlarda buranın şenleneceğine eminim. Peki burada neler yapacağız. Belirli bir süre içerisinde sokabileceğimiz kadar top sokacağız deliklere ya da hiç fire vermeden arka arkaya başarılı atışlar yapacağız.  Aldığımız skorlara göre de sıralama da yerimizi belirleyeceğiz. Kariyer modunda da ise gittikçe zorlaşan rakipleri yenerek aynı zamanda verilen görevleri başarılı bir biçimde tamamlayarak ilerlemeye çalışacağız. Oynanış, mekanikler ve daha fazlası

Simülasyon ve spor oyunlarının olmazsa olmazı gerçekliktir. VooFoo studios bu alanda iyi bir iş çıkarmış. Gerek topların görünümü, gerek masanın dizaynı olsun bire bir gerçekle aynı. Oyunda gerçek hayattaki bilardo da neler yapabiliyorsak bu oyunda da yapabiliyoruz. Örnek vermek gerekirse topa vururken verdiğimiz açıya ve konuma göre topun sekmesi, topun vuruşa göre falsolu gitmesi ve herkesin acemi bilardo oyuncusuyken başına gelmiş olan topları masa dışına istemsiz bir biçimde yollama olayı oyuna gerçekçilik konusunda artı puan kazandırmış. Ancak kontrollerin zorluğu ve değişmeyen kamera açısı nedeniyle oyundan tam anlamıyla zevk alamıyoruz. ( Bilardo masası etrafında 2-3 tur atıp topların konumları hakkında fizikçi edasıyla hesaplamalar yapmayı malesef bu oyunda yapamıyoruz ) Ayrıca oyunda çok hoşuma giden bir nokta oldu. Artık her şeyi yapmış son topu da göndererek maçı kazanacağımız anda kalp atış hızımız yükseliyor, etraf hafif kararıyor ve vuruş yaptığmız anda kamera açısı değişiyor ve vuruşumuzu bize slow motion olarak gösteriyor. Gerisi sizin yetenklerinize göre hüsran veya sevinç ile sonuçlanıyor. Level Sistemi

Günümüz oyunlarının olmazsa olması level sistemi bu oyunda da bizleri bekliyor. Level sisteminin oyuna pek büyük bir etkisi olmasa da deneyim kazandıkça çeşitli istekalar açmamıza olanak sağlıyor. Her maçta aldığımız sonuca ve açtığımız bazı özel görevlere  göre aldığımız deneyim puanı da artıyor. Bu özel görevlere Accolades kısmından ulaşabilirsiniz.

Ses, Müzik, Menü ve Grafikler 

Oyunumuz sesler konusunda istenileni veremedi benim açımdan. Toplara vurduğumuz zaman istediğim o topa vurma sesini yeteri kadar alamadım  ve topa vurduktan sonra topun masada sürüklenme sesinin olmaması ses izolasyonu yapılmış toplarla oyun oynuyormuş hissi uyandırdı bende. Ancak bu eksiği gerçekçi top ve masa dizaynı ile çok iyi kapatmışlar. Gerçekçi masa dizaynı demişken oyunumuzda istediğimiz zaman masamızın rengini ve üstündeki süslemeleri değiştirebiliyoruz. Sade tasarımların yanısıra çeşitli renklerde ve gökkuşağı temalı masa dizaynları da mevcut. Menüler ise üzülerek söylemek istiyorum ki tam bir fiyasko. Oyun menüsünün konsollarda böyle olmadığına eminim ancak bilgisayara optimizasyonu yapılırken bu ayrıntıyı es geçmişler ve oyun menülerinde gezinirken mouse yerine klavyeyi kullanmak zorunda kalıyoruz. Ve benim son zamanlarda en çok dikkat ettiğim, olmazsa olmaz dediğim konuya geldik müzikler. Son zamanlarda çıkan ister Indie ister AAA yapımı olsun birçok oyun müziğinin günümüz şarkılarından daha etkileyici olması artık oyun oynarken müziğine göre oyun seçme noktasına getirdi beni. Oyunun müzikleri her ne kadar etkileyici olmayı başaramasa da oyunun atmosferine yakışan, sözsüz soft parçalardan oluşmakta. Parçalar birbirini andırıyor olsa da ( yada bu tarzı pek dinlemediğim için bana öyle geliyor ) kendini bilardo oynarken dinletir cinsten. Pure pool hakkında söyleyeceklerimiz bu kadar arkadaşlar. Pure Pool eğer bilardo oynamayı seviyorsanız kaçırılmayacak cinsten bir oyun. Oyunumuzu konsollarınıza veya bilgisayarınıza alıp ister arkadaşlarınızla isterseniz de diğer insanlarla oynayarak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Hepinize iyi vuruşlar !

Önceki İçerikWWE 2K15 Duyurulan Güreşçiler ve Hikaye Modu!
Sonraki İçerikPlaystation 4 Satışları Ne Durumda?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz