Ana Sayfa inceleme Ys Origin inceleme

Ys Origin inceleme

Ys Origin, uzun süredir devam eden bir dizinin ilk prequel’i değil, ancak daha önce gelen ve sonra gelecek olan başlıklardan oldukça farklı olduğu için farklı. Üç oynanabilir karakter, tek bir ortam ve öne çıkan ana karakter Adol ile Origin, Ys hayranları için taze bir deneyim ve her yerde ilginç bir Aksiyon-RPG dungeon crawler deneyimi sunuyor. Yine de, tamamen çok katmanlı bir kulede geçen bir oyun can sıkıntısını uzak tutabilir mi? Ys Origin inceleme yazımızda bu konuya ışık tutacağız.

Kayıp Tanrıçaların İzinde

Oyun başlangıçta, acemi şövalye Yunica Tovah ile büyücü Hugo Fact arasında bir seçim sunuyor. Oyunu diğer ikisiyle tamamladıktan sonra üçüncü bir karakter kullanılabilir hale gelir. İki kayıp tanrıça Feena ve Reah’ın etrafında dönen hikayede, tanrıçaları bulmak ve neler yaptıklarını anlamak, iki farklı arama grubunun üyeleri olan Yunica ve Hugo’ya kalmıştır. Genel hikaye Darm Tower adlı kuleye tırmanmaya devam etmek için yeterli teşvik sağlasa da, karakteriniz ve kuledeki diğerleri arasındaki diyalog, en azından tek bir oyun sırasında o kadar da bir şey eklemiyor. Oyunun tamamının bu devasa kulenin içinde geçmesine yardımcı olmuyor.

Bir hack-and-slash olan Ys Origins’de zamanınızın çoğunu her katta çok sayıda minyonu ezmek için saldırı ve büyü düğmelerini ezmek için harcıyorsunuz. Ancak sıkıcı bir deneim gibi görünmesin, sağlam düşman çeşitliliği sayesinde daha önceki katlarda işe yarayan taktiklerin oyunun ilerleyen bölümlerinde işe yaramayabildiğini görüyor ve seçtiğiniz silahı akılsızca sallamak yerine hareketleriniz konusunda daha kurnaz olmanız gerektiğini anlıyorsunuz. Silah çeşitlerinin yanısıra geliştirilebilir özel ataklar da kazanıyorsunuz.

Bol efektli ve lootlu savaşlar gerçekten iyi hissettiriyor. Düşmanları yenmek, sizi deneyim ve farklı tür küreler ve eşyalarla ödüllendiriyor ve bunları çeşitli perklerin kilidini açmak veya zırhınızı güçlendirmek için harcayabiliyorsunuz. Eşyalar sağlığınızı iyileştirir ve hasar ve savunma için geçici güçlendirmeler sağlar. Savaşta kalarak, kazandığınız deneyimi katlayan bir ölçü oluşturabilir, böylece aksiyonu devam ettirdiğiniz için ödüllendiriliyorsunuz, bu da bu tür oyunların laneti olan “grinding” yani aynı şeyleri yaparak karakteri güçlü hale getirmek için kasmayı daha az yorucu hale getiriyor.

Zindan Sürünmelerine Giriş 101

Birkaç katta bir karşınıza çıkan boss savaşları genellikle makul bir meydan okuma sunuyor. Çok sık savaşmaktan kaçınırsanız, onları alaşağı edecek kadar yüksek bir seviye olmayabilirsiniz, ancak silahınızı ve üç temel yeteneğinizi güçlendirebilecek yeni ekipman ve öğeler sağlayan hazineleri derinlemesine keşfetmek de aynı derecede önemli. Katların kendisinde herhangi bir haritaya sahip olmaması, sonraki katları keşfetmeyi biraz daha angarya haline getirebilse de şifalı çeşmeler arasında hızlı hızlı seyahat işleri bir nebze rahatlatıyor.

Yine her birkaç katta bir bölümlerin temalarında oynayış mekaniklerine etki eden ufak bir değişiklikler görülüyor. Örneğin su altında nefes almanızı sağlayan bir aksesuar donatmanızı gerektiren bir sulu zemin bölümü var, bir sonraki bölüm ateş ve lavla dolu, ondan sonra ise hareketi engelleyen kum…

Eski X Yeni

Şimdi de oyunun raf tarihçesine bir göz atalım. Ys Origins, Nintendo Switch için yeni çıkış yapmış bir oyun olsa da aslen 2006 yapımı. Daha önce PC ve Vita gibi platformlarında oyuncuların beğenisine sunulan oyun, eskimiş de olsa handheld yönüyle öne çıkan bir konsol için halen idare eder kalitede görseller sunuyor. Oyunda çalan parçalar ise tam anlamıyla zamansız klasikler; geçen yıllar hiç değer kaybettirmemiş. Oynanış mekanikleri de müzik faktörü gibi halen tadını korumayı başarmış olan elementlerden…

Açılışta iki karakteri olan ve her karakteri ile 7-8 saat kadar oyun deneyimi sunan Ys Origins, açılabilen gizli içerikleri ile tekrar oynanabilirliği yüksek bir yapım. 3. karakteri açtıktan sonra gelen time attack, arena mode gibi yeni modlarla biraz daha oyalanabilmeniz de mümkün. Mücadele / loot döngüsü de iyi bir kıvamda olan oyunu kolay kolay elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Tam anlamıyla Switch gibi handheld bonusu olan bir konsol için biçilmiş kaftan, güzel bir aksiyon RPG.

GENEL BAKIŞ
Görseller
6
Hikaye / Sunum
7
Oynanış
8
Tekrar Oynanabilirlik
9
Eğlence
8
Ses / Müzik
8
Önceki İçerikİLK İZLENİM: Call of Duty: Black Ops Cold War Beta
Sonraki İçerikFIFA 21 inceleme (PS4)
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.
ys-origin-inceleme2D + 3D kombinasyonundan oluşan görseller hayli eskimiş olsa da eğlence faktöründen kaybı olmayan bir yapım.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version