Ana Sayfa inceleme TMNT: Shredder’s Revenge – Dimension Shellshock inceleme

TMNT: Shredder’s Revenge – Dimension Shellshock inceleme

1987’de çıkışını gerçekleştiren Teenage Mutant Ninja Turtles, halen en ikonik çizgi film serilerinden biri. Günümüzde dahi sinema filmleri, TV serileri ve video oyunları ile hayatına devam eden Ninja Kaplumbağalar geçtiğimiz sene Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge adlı retro yapıda çok tatlı bir platform / beat’em up oyunu ile karşımıza çıkmıştı. Oldukça beğenilen oyun bu sene de bir DLC ile karşımızda. Dimeonsion Shellshock inceleme yazımızda oyunumuza neler eklenmiş bir göz atacağız.

Turtle Power!

Öncelikle oyunla yeni tanışanlar için kısaca ana yapıdan bahsedelim. Piksel art görseller ile hazırlanan Shredder’s Revenge, arkaplanını ağırlıklı olarak 1987-1996 arası yayınlanan ilk televizyon serisine oturtmuş.Karakter tasvirleri ve öykü sunumu çizgi filme sadık olarak hazırlanan oyunumuz Foot Klanı’nın geri dönüşü ve Özgürlük Anıtı’nı ele geçirmeleri ile başlıyor.

Orijinal oyunda biri gizli olmak üzere seçilebilir 7 karakter vardı: dört ninja kaplumbağamız, Splinter Usta, April ve Casey Jones. Dimension Shellshock ile 2 yeni karakter, Usagi Yojimbo ve Karar de oynanabilir karakterler arasına katılıyor. Karai Foot Klanı liderlerinden biriydi, seriyi güncel takip etmeyenler Usagi’yi tanımayabilirler ama samuray tavşanımız kendi çizgiroman serisine sahip, yolu da zaman zaman kaplumbağalarla kesişmiş olan bir kahraman. Oynanış olarak ise Usagi hava kombolarıyla dikkat çekerken Karai de hızını artıran özel bir yeteneğe sahip.

Yeni karakterlerin yanısıra Dimension Shellshock oyuna yeni bir mod ekliyor. Survival Mode seçtiğiniz karakterle düşman gruplarını alt ederek bölüm aralarında sürpriz bonuslar ya da boss’lar ile karşılaştığınız eğlenceli bir mod olmuş. Hikaye modundan bağımsız olan bu modda karakterler yine birinci seviyeden başlıyor, ancak seviye atlamak hikaye modunun aksine dövüştükçe değil bölümlerde elde ettiğiniz kristalleri harcayarak mümkün oluyor. Ayrıca bölüm aralarında rastgele çıkan bonuslarla Shredder ve Rocksteady gibi boss tipi karakterleri de kontrol edebiliyorsunuz.

Survival Mode diğer tek kişilik modlar gibi 6 oyuncuya kadar co-op oynanabiliyor. Oyun özellikle co-op oynanışta bayağı keyifli. Zarar alan arkadaşlarınız ile bir beşlik çakıp sağlık paylaşabiliyor, dayak yiyenleri yerden kaldırıp can kaybetmelerine engel olabiliyor, hatta beraber özel saldırılar gerçekleştirebiliyorsunuz. Mücadele kısmında ise en çok kimin düşman pataklayacağı da ayrı bir motivasyon getirebiliyor.

Cowabunga!

Ana incelememizde de değindiğimiz performans detaylarını hatırlatalım: PC, Switch, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına çıkan oyunumuz piksel tabanlı olduğu için görsel olarak platformlar arası hiç fark yok. O nedenle platform seçiminizi taşınabilirlik, fiyat, favori konsolunuz vs gibi öznel kriterler üzerinden yapmanız daha uygun olacaktır. Biz incelememiz için Nintendo Switch platformunu seçtik ve taşınabilir şekilde 60fps oyun keyfi ile oyunumuzu deneyim ettik.

Ninja Kaplumbağalar çocukluğumuza uzanan nostaljisi, keyifli arcade mekanikleri ve 80’lerdeki çizgi filmden ikonlaşmış karakterleri ekranlarımıza bir kez daha konuk eden tatlı bir yapım olmuş. Özellikle size eşlik edebilecek arkadaşlarınız varsa, halihazırda 16 bölüm süren oyunun DLC ile eklenen eğlenceli survival modu ve yeni karakterleriyle tekrar oynanabilirliği çok yüksek. Daha önce benzer yapıda bir klasiği, Streets of Rage 4’ü bizlere sunan Dotemu yine başarılı bir işe imza atmış.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version