‘eSpor, Olimpik bir etkinlik olmalı’

Eski Blizzard tasarımcılarından ve World of Warcraft’ın yapımında görev alan Rob Pardo, eSpor’un Olimpik etkinlik çerçevesinde değerlendirilmesi ve Olimpik bir etkinlik olması gerektiğini söyledi.

BBC’ye röportaj veren Pardo, spor tanımının artık genişlediğini savundu ve eSpor’un dünya çapında tutulan bir gösteri sporu olduğunu belirtti. Ayrıca elektronik sporların(eSpor) satranç gibi olduğunu, hızlı reaksiyonlar göstermenin yanı sıra stratejik düşünme gerektirdiğinden de bahsetti. Ancak ‘akıl sporları’nın Olimpik spor çerçevesinde değerlendirilmediğini belirtmekte fayda var.

“Ben, eSpor’un rekabetçi bir birikim gerektirdiğini düşünüyorum.” diyen Pardo, sözlerine şöyle devam etti, “Profesyonel oyunculara dikkatle bakın. Anında ve çok hızlı karar vermek zorundalar. Bunun için refleksleri yıldırım gibi hızlı. ‘Dakika başına eylemleri’ne baktığımızda, yaklaşık olarak 300’ün üzerinde olduğunu düşünüyoruz.”

eSpor’un tanınan bir şey olduğu apaçık ortada – hatta bir spor olarak tanımlanıyor- ancak Rob Pardo, tartışmaya açık olan bir durumdan da bahsetti:

“Eğer sporu tanımlamak istiyorsanız, fiziksel olarak efor sarf etmek olarak açıklayabilirsiniz. O zaman video oyunlarının bir spor olması gerektiğini iddia etmek zor olur. Ancak, aynı zamanda, ben ne zaman Olimpik sporlara baksam, bu tanımı sorgulamaya başlıyorum.”

Anlaşılan şu ki, eSpor uzun bir süre tartışılacak ve tartışılması gereken bir konu konumunda.

Önceki İçerikWargaming.Net’den Mutlu Yıllar
Sonraki İçerik‘Lizard Squad’, PSN’e ve Xbox Live’a saldırdı! [GÜNCELLEME]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz