‘Lizard Squad’, PSN’e ve Xbox Live’a saldırdı! [GÜNCELLEME]

Daha öncesinde de gündeme gelen ‘Lizard Squad’ adlı hacker grup, yine oyun platformlarını hedef aldı.

Daha önceden de olay olan ve kendilerine ‘Lizard Squad’ adını ver hacker grubu, yine oyun platformlarını hedef aldı. Ancak bu sefer ilkine göre daha az kapsamlı saldırılar gerçekleştirildi. Hatırlayacaksınız, daha öncesinde aralarında Blizzard, Riot Games, Sony ve Microsoft’unda bulunduğu şirketlere DDoS saldırıları gerçekleştiren Lizard Squad, bu sefer, sadece PSN ve Xbox Live ile yetindi.

PSN‘nin servis sayfasına bakıldığında, kimi zaman sunucular aktif iken, kimi zamanda sunucuların kapalı olduğu gözleniyor. Fakat sunucular aktif iken bile bazı kullanıcılar giriş problemleri yaşamakta. Konuyla ilgili PSN’in Twitter hesabından “Bazı kullanıcılar giriş sorunları ile karşılaşabilir.” şeklinde bilgilendirme yapıldı.

Xbox Live’da ise durumlar pekte farklı değil. Zaman zaman sunucuların tamamen kapandığı oluyor ancak şu anda bir sorun olmadığı belirtiliyor.

Saldırıların durması için yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz üzere, 10 bin retweet benzeri şartları isteyen Lizard Squad, Xbox Live üzerindeki saldırına çekmişe benziyor çünkü son attı tweetlerden birisi şöyle:

PSN üzerindeki saldırılarına devem eden grup, bunun durması için bin retweet istedi. Bu yerine geldi ancak hala PSN kapalı durumda. Ağustos ayındaki DDoS saldırına döndüğümüzde, aynı grup, Sony’nin başkanının bindiği uçağa bomba yerleştirdiğini iddia etmişti. Daha sonrasında uçak aranmış fakat bomba bulunmamıştı.

GÜNCELLEME: 28 Aralık 2014, saat 01:00 itibariyle PSN sunucularına tekrardan erişim sağlandı. Ancak konuyla ilgili resmi bir doğrulama gelmedi. Xbox Live ise hala aktif durumda. Gelişmeler oldukça bildirmeye devam edeceğiz.

Önceki İçerik‘eSpor, Olimpik bir etkinlik olmalı’
Sonraki İçerikSteam’den 2014 Kış indirimleri…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz