Ana Sayfa Galeri Yeni Korku Oyunu Perception Kickstarter’da

Yeni Korku Oyunu Perception Kickstarter’da

Oyunu Bill Gardner ve ekibi geliştiriyor.

Irrational Games’in eski tasarımcısı Bill Gardner’ın The Deep End Games isimli yeni stüdyosuyla beraber geliştirdiği korku oyunu Perception Kickstarter’da.

Perception’ın hikayesi ve oynanışı ise oldukça ilginç gözüküyor. Oyundaki karakterimizin adı Cassie ve kendisi görme engelli. İnanılmaz güçlü bir duyma yetisiyle beraber çok iyi sezgileri var. Rüyasında hep aynı malikaneyi görüyor ve uzun araştırmaları sonucunda malikanenin nerede olduğunu bulup rüyalarının kaynağını görmek amacıyla oraya gidiyor ve hikayemiz ilerliyor. Malikanedeki bir ‘varlık’ yıllar boyu orada yaşayanların hayatlarını zindana çevirmiş ve şimdiki hedefi Cassey!

Son yıllarda moda olduğu üzere Perception’da da karakterimizin üzerinde herhangi bir silah bulunmuyor. Elinde yalnızca telefonu, bastonu ve sezgileri bulunan Cassey’le malikanenin gizemini çözmeye çalışacağız. Oyunun oynanış kısmına getirdiği en büyük değişiklik ise ‘echolocation’ denilen özellik. Oyunda duyduğumuz seslere göre Cassey’nin baktığı bölgede birtakım ‘görüntüler’ oluşacak. Bu görüntülerin görüş alanı tabi ki oldukça düşük olacak ve bu şekilde yolumuzu bulmaya çalışacağız gibi görünüyor. ‘Varlık’ bizi fark ettiği anda tek yapabileceğimiz ise kaçmak ve saklanmak olacak. Varlığın dikkatini dağıtmak için de etraftaki nesneleri yararımıza kullanabileceğiz.

Cassie telefonunu ise etrafta bulduğu ‘delilleri’ incelemek için kullanacak. Bu sayede malikanenin gizli kalmış hikayesi adım adım ortaya çıkmış olacak ve bu süreçte zamanda yolculuk yapıp malikanenin ilk inşa edildiği yıllara kadar gidebileceğiz.

Oyunu geliştiren ekip içinde daha önce BioShock ve System Shock serisinin yanı sıra Dead Space gibi klostrofobik bir korku oyununda da emeği geçen isimler yer alıyor. Değişik oynanış mekanikleri ile Perception Kickstarter’da hedeflediği miktara ulaştığı taktirde başarılı bir korku oyunu olarak karşımıza çıkabilir.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version