Ana Sayfa Oyun Haberleri Sony aslında oyun fiyatlarını 70 doların üzerine yükseltmeyi planlıyormuş

Sony aslında oyun fiyatlarını 70 doların üzerine yükseltmeyi planlıyormuş

Sony oyun fiyatlarını 70 doların da üzerine çıkarmayı düşünmüş.

Yeni nesil konsollarla beraber Sony birinci parti oyunlarının fiyatlarını artırarak ABD’de 70 dolar, Avrupa’da ise 80 euro etiketle satılacağını açıklamıştı. Ortaya çıkan yeni bir söylentiye göre, firma aslında kendi oyunlarının fiyatlarını 70 doların da üzerine çekmeyi planlıyormuş fakat vazgeçmiş.

Bloomberg’da yer alan Olga Kharif ve Takashi Mochizuki imzalı yazıya göre, Sony enflasyon ve artan AAA oyun maliyetleri nedeniyle kendi geliştirdiği oyunların fiyatlarını 70 doların da üzerine yükseltmeyi planlıyordu.

Söz konusu yazıda, “Bir noktada, Sony oyun fiyatlarını 70 dolar olarak belirlemeden önce bunun üzerine çıkmayı düşünüyordu.” deniyor ve bu konu hakkında konuşan oyun sektöründeki firma yöneticilerinin ismini gizlemek şartıyla Bloomberg’a açıklama yaptığı zira fiyat artışının tepkilere neden olacağını bildikleri ifade ediliyor.

Öte yandan, Microsoft kendi oyunlarının fiyatlarında artış yapmak bir yana dursun, sahip olduğu Game Pass servis sistemiyle aylık düşük ücretlerle yüzlerce oyuna erişim imkanı sunarak oyuncu dostu bir yolda ilerliyor.

Activision ve Take-Two gibi birkaç firma yeni nesil konsollar PlayStation 5 ve Xbox Series X|S için piyasaya sürecekleri oyunların 10 dolar/euro fiyat artışıyla satışa sunulacağını duyurmuştu.

Sony ise kendi geliştirdiği birinci parti oyunları için 70 dolar/80euro fiyat belirlemiş, bu hareket dünya çapında büyük tepki çekmişti. Bloomberg’ın yazısı firmanın aslında ilk başta daha fazla bir artış planladığını ortaya koyuyor.

Yeni nesil konsollardan Xbox Series X|S 10 Kasım’da piyasaya sürüldü. PlayStation 5 ise 12 Kasım’da ABD ve Japonya gibi birkaç ülkede; 19 Kasım’da da dünyanın geri kalan her yerinde satışa sunulacak.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version