Ana Sayfa inceleme Far Cry 4 inceleme (PC)

Far Cry 4 inceleme (PC)

Tek Umudumuz Altar’ın Oğlu Tarkan!

Himalaya Dağlarında yer edinmiş olan Kryat halkına annesinden geri kalan tek şey olan, küllerini getirmek için gelen Ajay Ghale, pasaport kontrolü sırasında moda tasarımcısı, Tarık Mengüç ve Vaas karışımı (Far Cry 3’ün kötü çocuğu) bir karakter olan Pagan Min’in askerleri tarafından ateş altında kaldığı otobüsten kaçmaya çalışırken, kendisini Far Cry 4 dünyasının Kryatlı piskopat diktatörü ile selfie çektirirken buluyoruz.

Oyunda karşılaşacağınız, her karakter için “Tek Umudumuz Altar’ın Oğlu Tarkan” tepkisi ile karşılacağınızı şimdiden söyleyeyim. Ana karakter Ajay Ghale ile ilgili en güzel taraflarından biri de; konuşması ve doğal davranışları gerçek hayattan uyarlanmış bir karaktere benzemesi. “Golden Path” Altın Yol adı verilen özgürlük savaşçılarından oluşan bir grubun kurucusu olan babanız izinden gitmek ve Kryat halkını, Pagan Min’den kurtarmak için savaşacağınızı söylesem sanırım çok da fazla spoiler sayılmaz.

Far Cry 4 inceleme

Dört, Üçten Büyüktür! Basit bir matematik..

“Far Cry 4, daha fazla Far Cry 3” demek yanlış olmaz. Oyunda yapabileceğiniz şeyler hayal gücü ve yaratıcılığınız ile sınırlı. (Teknik olarak oyunun sand-box ve open world olduğunu düşünürseniz, geriye kalan oyun alanınızda istediğinizi yapabilirsiniz.) Düşmanların ileri karakol bölgelerine fil üzerinde ön kapıdan girebilir, buzzer adında tek kişilik helikopter tarzı küçük uçan aygıt ile hava saldırısı yapabilir, kampa gece yarısı sessizce girip alarmı kapattıktan sonra herkesi yakın dövüşte etkisiz hale getirebilir, ya da etraftaki avcı hayvanların düşmanlarınıza saldırmasını sağlamak için yemler atabilirsiniz.

Muazzam atmosfere sahip olan Far Cry 4, yeni sahip olduğunuz aygıtlar ile çok daha heyecanlı ve eşsiz bir deneyime sahip olmanızı ve Pagan Min’i alt etmenizi sağlıyor. Ana görev ve yan görevler dışında ek olarak yapabileceğiniz görevler ile çeşitlilik sağlayan Far Cry 4’de radyo kulelerinden propaganda yapılmasını önlemek, hazine sandıklarını bulmak, Pagan Min’in posterlerini yırtmak, hayvan derilerini toplamak gibi… Tabii ki de Far Cry 4’de karşılaşacağınız her görev size farklı bir alternatif sunamıyor. Ailesi ölen kasaba sakinlerinin intikamını almak, kurye ile erzak taşımak, rehineleri kurtarmak gibi…

Far Cry 4 inceleme

Should I stay or should I go?

Eğer Far Cry serisine yeniyseniz, kesinlikle başlamanız gereken bir oyun. Hikaye zenginliği ve yan karakterlerin derinliği açısından Far Cry 3 daha iyi olsa da, size sunulan open world içeriği ve geliştirilmiş dünyası ile Far Cry 4 kesinlikle oynanılması gereken bir oyun. Özellikle arkadaşlarınız ile birlikte co-op özelliğinden yararlanarak zorluk seviyesi “çok zor” olan kale kuşatma görevlerini de çok daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Far Cry 4’ün girişinde The Clash’in efsane şarkısı “Should I stay or should I go?” ile Kryat’a gidin ve halkınızı özgürlüğüne kavuşturun.

Fary Cry 4’ün incelemesinde Playstore’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Far Cry 4 Gold Edition’ı (içerisinde Season Pass’in de dahil olduğu) Playstore üzerinden 180 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

Far Cry 4’ü Playstore üzerinden 132 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

 

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version