Ana Sayfa Haber Yeni Bir FPS Oyunu Dark Raid!

Yeni Bir FPS Oyunu Dark Raid!

Ülkemizde azda olsa Türk oyun geliştiricileri başarılı işler çıkarmaya devam ediyor.

Şimdiki haberimiz, Türk oyun geliştiricilerin bir süredir üzerinde çalıştığı FPS oyunu Dark Raid.

Dark Raid PC platformu için aksiyonu yaşatmaya geliyor. Türk  oyun geliştiricileri tarafından geliştirilen Dark Raid, 2012 yılında duyuruldu. Yapımcı ekip oyunda SinglePlayer modu haricinde Multiplayer modu eklemiş. Böylece başka oyuncularla oynama fırsatına erişebileceksiniz.

Vector Games sahibi ve aynı zamanda programcısı olan Güvenç Şahin’e sorularımızı sorduk, oda bizi kırmayıp sorularımızı cevapladı. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz.

OYUNUN KONUSU NEDİR?

Dark Raid, gelecekte geçen bir aksiyon FPS oyunu. Multiplayer bakımından  tasarımı ve oynanış, singleplayer açısında hikaye moduna uygun bir yapıda. Karakterimiz oyundaki düşmanlarımız gibi insansı bir robot. Hikaye bir uzay geminin içinde geçiyor. Yapımcı ekibin oyunu oyunun tasarımını yaparken düşündükleri en iyi nokta Retro FPS oyunların havasını ve tarzını yakalayabilmek. Bundan dolasıyla yapımcı ekip, eski oyuncuların birçok hatıralarını canlandırmaya hedefliyor. Yapımcı ekip ayrıca oyunu yaparken de modern FPS oyunlarının özelliklerini de katmayı ihmal etmediğini söylüyor. Bunun sonucunda da eski oyunculara eski hatıraları hatırlatmaya, yeni oyunculara ise güzel bir FPS oyunu sunmaya hedefliyor.

Biliyorsunuz ki Türkiye şartlarında oyun geliştirilmek biraz zor. Bunun sonucunda yapımcı ekip çekirdek bir ekibe sahip. Yapımcı ekip, Ekim ayının sonlarında çalışmaya başlayabilmiş ve bu döneme kadar ekipten ayrılanlar da olmuş katılanlarda. Şuan ortalama olarak 4 kişiler.

Dark Raid, Epic Games tarafından geliştirilen UDK oyun motorunu kullanmakta.

Yapımcı ekibin Dark Raid’ten beklentileri oldukça basitmiş. Oyunculara severek ve oynayarak FPS oyunu olmaya amaçlıyor. Bunun haricinde diğer yeni oyun projesi için yol açabilmesi en büyük beklentilerin arasında.

Oyunun çıkış tarihi 2013 yılında olacak.  Görüşmelerin sürmekte olduğunu söyleyen ekip, net bir tarih veremiyor.

Oyundaki Multiplayer bölümünde  şuan için  Death Match, Team Death Match ve Capture The Flag modları bulunuyor. Büyük ihtimalde Dark Raid, bu modlar ile piyasaya sürülecek ve gelen istekler doğrultusunda dikkatlere alınarak oyuna eklemeler yapılabilecek. Bu eklemeler kesin değil fakat yapımcı ekibin planların arasında. O yüzden net bir şey söylememiz doğru değil.

Oyunun resmi sitesine buradan, Facebook sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

 

Tekrardan bizlere vakit ayırarak sorularımızı cevapladığı için Güvenç ŞAHİN’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version