Ana Sayfa Haber “Titanik’te Matematik” Dijital Oyun Fikri!

“Titanik’te Matematik” Dijital Oyun Fikri!

TED Rönesans Koleji öğretmenlerinin tasarladığı; Kodlama ile 4 ve 5. sınıf düzeyine matematiği sevdiren dijital oyun, “Titanik’te Matematik” ödül getirdi.

Bugüne kadar sayıca film ve yazıya konu olan Titanik’i konu alarak tasarlanan oyunda hedef, gemi batarken karşılaşılan matematik problemlerini çözmek ve karakterleri kurtarmak.

Dünya denizciliğinin en iyi bilinen ve hakkında sayısız içerik üretilen olaylardan Titanik, matematik eğitimlerine bile konu oldu. TED Rönesans Koleji öğretmenleri, Ceren Künutkum, Zobi ve Ebru Karayılmaz 4 ve 5.sınıfların seviyeleri için geliştirdikleri oyunla Türkiye Bilişim Vakfı tarafından düzenlenen KOD Ödülleri Eğitim Oyunu Yarışmasına katıldılar.

Titanik’te Matematik fikri ile katılan öğretmenler yaptıkları oyunu, “Doğal sayılar ile İşlemler” ünitesinin “Doğal sayılarla dört işlem problemleri çözer” kazanımına uygun olarak tasarladı.

Öğrenciler, kodlamaya anasınıfından başlıyor!

TED Koleji’nde; anasınıfından itibaren verilen bilişim teknolojileri dersleriyle öğrencilere bilgi teknolojileri ve araçlarını küçük yaştan itibaren tanıyıp öğrenmelerine imkan veriliyor.

Bu eğitim bütünlüğünde TED Rönesans Koleji öğretmenleri de kendini sürekli geliştirerek yeni eğitim yöntemlerini öğrenciyle buluşturmaya öncelik vereceklerdir.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version