Ana Sayfa Oyun Haberleri The Witcher’dan esinlenerek hazırlanan Orta Çağ oyunu Knights of Light

The Witcher’dan esinlenerek hazırlanan Orta Çağ oyunu Knights of Light

Türkçe dil desteği ile geliyor.

Mısır merkezli bağımsız oyun stüdyosu Rumbling Games, Orta Çağ'da geçen ve Hz. Muhammed’in ölümünün ardından başlayan Hilafet Dönemi'nden Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan önemli karakterlerin anlatılacağı, AAA düzeyinde bir oyun geliştirdiğini duyurdu.

Knights of Light isimli oyunun adı Orta Çağ'da önemli başarılara imza atan İslam ülkelerinin savaşçılarından geliyor. RPG türündeki Orta Çağ oyunu Knights of Light'ın tasarım yönetmeni ise ilk Assassin's Creed'in yapımcılarından olan Mustafa Magdy. Magdy, Knights of Light için CD Projekt Red'in The Witcher serisinden esinlendiğini ve bu serinin en ince ayrıntılarına kadar incelendiğini belirtiyor.

Oyunun hikayesi ise Orta Çağ konusunda eserler üreten Muhammed Aabdel Kahar tarafından hazırlanmış. Kahar tarafından hikayeleştirilen Knights of Light'ta ana hikaye derinlemesine işlenecek, yan görevler ile desteklenecek ve özellikle ana karakterin kararlarının oyunu etkileyeceği şekilde bir senaryo olacak.

Mısırlı bir oyun stüdyosu tarafından hazırlanan yapımda, Arapça'nın yanı sıra İngilizce ve Türkçe dil desteği de bulunacak. Tek oyunla bırakmayıp bunu bir seri haline getirmeyi planlayan Rumbling Games, devam oyunlarında Osmanlı İmparatorluğu’nun da işleneceğini açıkladı. İlk oyun ise İran-Irak topraklarında bulunan Sasani İmparatorluğu ve Arap kuvvetleri arasındaki savaşı konu alacak. Oyunda ana karakterin yanı sıra birden fazla oynanabilir yan karakter de bulunacak. Tüm bu karakterler, tarihteki gerçek kişilerden esinlenerek yaratılacak.

Öte yandan, basın bülteninde yer alan bir diğer ifadeye göre, oyunda saklı bir fantastik bölüm de bulunacak. "Knights of Light her ne kadar Orta Çağ atmosferine ve hikayesine sahip olsa da oyunda gizli bulunan fantastik bir bölüm de yer alacak ve oyuncuların keşfetmesini bekliyor olacak."

Bunun dışında, 60 saatlik bir oynanış vaat eden Knights of Light için şimdiden iki DLC paketi de planlanmış durumda. Oyun ayrıca devasa bir açık dünya sunmayı da vaat ediyor. Öyle ki, "Oyunun atmosferinde çöller ve ormanlar ile dolu Irak topraklarının 7. yy. Orta Çağ dönemindeki 400 kilometre büyüklüğünde bir alanında geçiyor olacak." deniyor.

Knights of Light Xbox One, PlayStation 4 ve PC platformları için çıkış yapacak. Henüz bir çıkış tarihi yok.

Pre-Alpha sürecindeki Knights of Light'ın ilk oynanış görüntüleri:

Oyunun "400 km büyüklüğündeki" haritasına ait görüntüler:

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version