Ana Sayfa Editör'ün Şarap Çanağı Tekken 7’de Bizi Neler Bekliyor?

Tekken 7’de Bizi Neler Bekliyor?

Geçtiğimiz günlerde Bandai Namco, milyonlarca satan dövüş serisi Tekken’in 7. ana oyunu için bölgesel testler gerçekleştirdi. Japonya’da yapılan halka açık testlerde hala geliştirilmekte olan Tekken 7’nin erken bir sürümünü yüzlerce oyuncu oynadı. Niconico Douga sitesinde canlı olarak yayınlanan testlerde Unreal grafik motoruyla geliştirilen oyunu ilk kez gördük ve izlenimlerimizi yazdık.

Öncelikle Harada, oyunun henüz yarısının tamamlandığını, grafik kalitesinin bu testlerdeki sürümde %50‘de tutulduğunu ayrıca ileride çok daha fazla karakterin oyuna aktarılacağını belirtmişti. Yani bu test sürüm, oyunun son halini yansıtmaktan çok, getirilen yeniliklere insanların nasıl tepki vereceğini çözmek ve karakter/oynanış dengelerini ayarlamak amacıyla yapılmıştır.

1. İki yeni Karakter: Claudio ve Katarina

Resmi büyütmek için tıklayın.

Her oyunda bünyesine yeni karakterler katmayı sürdüren seride iki yeni karakterle tanışıyoruz. Birincisi Claudio. Kendisi tip olarak Soul Calibur serisinden Maxi’ye benzese de hareketleri Maxi’den oldukça farklı. Kişisel görüşüm Claudio’nun bazı hareketlerinin Miguel ile Lars’a benzediği yönünde. Ayrıca oyun içerisinde Claudio’nun sağ elinde ateş yakarak kendisini yeni hareketlere hazırlayabiliyoruz. Bu özellik, Marvel vs Capcom 3’teki Dormammu’yu andırıyor.

Resmi büyütmek için tıklayın.

Katarina ise, Harada’nın belirttiği üzere Tekken’e yeni başlayanlar için bir karakter. Oyuncuya çok kolay kombo çıkma imkanı veren Katarina kişilik olarak da tam bir çirkef gibi gözüküyor. Zira kendisi raunt ortasında rakibine laf atmayı seven, diğer Tekken dövüşçülerine kıyasla oldukça konuşkan bir karakter. Stili daha çok tekme ağırlıklı. Hwoarang gibi seri tekmelerinin yanı sıra, yumruklarını da etkili kullanabiliyor. Oldukça hızlı olan Katarina, bu oyunda Tekken 3’deki Eddy gibi olacağa benziyor.

Videolardan görebildiğimiz sınırlı bilgiyle bu iki karakter hakkında çok yorum yapamıyoruz. Öte yandan, kişisel olarak bu iki karakter beni pek etkileyemedi. Şimdilik oyuna gelecek olan Arap asıllı bir karakter olduğunu biliyoruz. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

2. Rage Arts: Tekken 6’da olduğu gibi bu oyunda da karakterimiz belli bir miktardan fazla dayak yiyince Rage moda geçiyor. Rage mod (öfke modu) normalden daha çok hasar verebildiğimiz bir durum etkisi. Dayak yediği için sinirlenen karakterimizin etrafını kırmızı auralar sarıyor ve rauntu geri çevirme şansımız artıyor. Fakat Tekken 7’de bunun yanı sıra bir de Rage Arts diye bir özellik gelmiş. Street Fighter 4’teki Ultra hareketlerine oldukça benzeyen bu hareketi yaptığımız an etraftaki her şey yavaşlıyor ve özel animasyona sahip bir süper hareketler silsilesi otomatik olarak rakibe indiriliyor. Rage Arts kullandığımızda Rage moddan da otomatik olarak çıkmış oluyoruz. Yani Rage modda kullanılan Rage Arts özelliği için herhangi bir süper barı vs gerekmiyor.

Bu özellik görünüşte çok havalı olsa da serinin pek çok “pro” oyuncusu tarafından hoş karşılanmadı. Oyunu basitleştiren, ucuzlaştıran, Tekken ruhuna aykırı bir özellik olarak görenlerin sayısı oldukça fazla. Ben bu özelliğin şimdilik tamamen oturmadığını düşünüyorum. Hatta belki de Tekken 7’den çok, yıllardır beklediğimiz Tekken x Street Fighter için konulacak bir özellik olduğunu ve Harada’nın bunu Tekken 7 test sürecinde test ettirdiğini bile düşünüyorum. Tekken 7 çıktığında Rage Arts oyunda yer almazsa şaşırmayın derim.

 

3. Power Clash sistemi:

Yine Rage modundayken ortaya çıkan bir özellik. Normalde clash sistemi birbiri ile kesişen iki hareketin çarpışmasından doğar. Power Clash mekaniğinde ise karakterimizin bazı hareketleri, rakibin o anda yaptığı saldırılara karşı üstünlük sağlıyor. Gelen hasarı emerek kendi hareketini yapıp rakibe vuruyor. Kısaca SF4’teki Focus saldırıları gibi diyebiliriz. Karakterlerin hangi hareketinin Power Clash yaptığını veya sadece Power Clash’a özel yeni hareketlerin olup olmadığını şimdilik bilmiyoruz.

 

4. Bound hareketler: Tekken 6’da seriye eklenen Bound özelliği ile bazı hareketler rakibi yerden hafifçe sektiriyor, böylece kombolarımızı uzatmamıza olanak tanıyordu. Boundlu hareketler, Juggle kombolarını fazla uzattığı için bazı eski Tekken oyuncuları tarafından sevilmese de genel Tekken kitlesinde çabucak benimsenmiştir. Tekken Tag Tournament 2’de çok daha genişletilmiş bir durumda olan Bound özelliği Tekken 7’de oldukça azaltılmış gözüküyor. Eskiden bound’a yol açan pek çok hareket artık rakibi sadece yere yığıyor. Bu sebepten, alıştığınız bound komboları Tekken 7’de yapamayacaksınız. Tabi bu, bound’un tamamen ortadan kaldırılması demek değil. Test videolarında özellikle Feng Wei’nin bir bound hareketi sonrası Rage Arts çektiğini gördük. Gözüken o ki artık her karakterde tahminen 1 veya en fazla 2 boundlu hareket yer alacak.

 

5. Slow Motion: Oyunda en çok hoşuma giden özellik, kritik anlarda hareketlerin yavaşlaması, renklerin solması ile gerçekleşen slow motion sekansı. Özellikle raunt bitmek üzereyken iki rakip de saldırı yaptığında kimin kazandığını görmemiz için slow motion sekansına geçiliyor. Böylelikle heyecan kat sayısı oldukça artıyor. (Örnek: Alttaki videoda 17. saniye)

 

6. Yeni Yerden Kalkma Hareketi: Yerden kalklamalar için yeni ve daha güvenli bir alternatif geliyor. Henüz nasıl yapıldığını bilmiyoruz ama neye benzediğini aşağıdaki giften görebilirsiniz.

 

7. Parçalanan Mekanlar: Tekken 5 ile gelen yıkılabilir mekanlar modası devam ediyor. Hatta bu sefer Tag 2’deki balkondan aşağı atıp peşinden düşmeli mekanlar da Tekken 7’de mevcut olacak.

 

8. Görsellik: Harada, şimdilik görsel kalitenin %50′de tutulduğunu söylese de oyun oldukça güzel gözüküyor. Özellikle karakter animasyonlar biraz daha gerçekçi, vuruş hissi daha tatmin edici durumda. Arka planlar henüz çok etkileyici olmasa da bazı bölümlerdeki dinamik ışık, gölge efektleri oldukça umut vaat ediyor. İlk bakışta en büyük rahatsızlık vuruş efektlerinde gibi duruyor. Özellikle yüksek vuruşlarda neredeyse ufak bir havai fişek patlıyor suratımızda. Bir Marvel vs Capcom 3 kadar olmasa da, abartılı vuruş efektleri oldukça göz önünde. Bence ileriki versiyonlarda bu efektler biraz azaltılacaktır. Bunun dışında üstte de bahsettiğimiz slow motion sekanslar tam anlamıyla görsel şölenler sunuyor. Rage Arts yaparken diğer karakterin tamamen donduğu süper slow motion ise daha bir büyüleyici. Harada, twitter üzerinden görsellikle ilgili daha çok şeyin ekleneceğini yazdı. Kaplama gölgelendirmesi gibi yeni Unreal motoruna özel pek çok özellik de eklenince ortaya ağzımızın suyunu akıtacak yeni nesil bir dövüş oyunu çıkacak gibi gözüküyor. Özellikle kumaş hareketleri şimdiden göz dolduruyor.

9. Hikaye: Testlerde hikaye ile ilgili en ufak bir detay görmesek de, daha önce yayınlanan Tekken 7 duyuru videosunda Kazuya’nın annesi Kazumi’nin konuya dahil olacağını görmüştük. Kazuya, annesinin ölümüne neden olan babası Heihachi ile son bir savaşa girişecek ve bu savaş Mishima hikayesini sonlandıracak. Peki Jin? Tekken 6’da intihar eden Jin’in akıbeti hala belli değil.

http://youtu.be/xyNQ6Vtz4jk

Şimdilik Tekken 7 izlenimlerimiz bu kadar. Gözden kaçan bazı noktalar olmuş olabilir. Bakalım gelecekte Tekken 7 ile ilgili ne gibi detaylar elimize geçecek, bekleyip göreceğiz… Yeni nesil konsollarımızın kaliteli bir dövüş oyununa ihtiyacı var.

 

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version