Ana Sayfa PC Steam’e yeni bir özellik!

Steam’e yeni bir özellik!

Steam’in yeni güncellemesi ile artık FPS sayacı kullanılabilecek.

2 Ocak tarihli Steam güncellemesinde, Steam Client’ı beta olarak kullananlar için FPS sayacı eklenmiş durumda. Özellikle PC oyuncularını sevindiren bu haber ile artık hangi oyunda kaç FPS değeri ile oynandığı görülebilecek.

Bir süredir kullanıcıların da bu yönde talepleri olmuştu. Ayrıca önceden saniye başına kare sayısını ölçmek için Fraps gibi programlar kullanmak gerekiyordu. Ek olarak, kullanıcıların FPS sayacını istedikleri şekilde özelleştirme talepleri de bulunuyor. Hangi köşede veya hangi renkte olması seçeneği gibi istekler mevcut. Ancak bunlar henüz kullanıma açık değil.

Steam Beta Client güncellemesi ile birçok düzeltmeye gidildi. Kendi yayın özelliklerini ayarlama ve bazı optimizasyon ile performans sorunları giderildi. Güncelleme notlarının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme notlarındaki tartışmalarda, bu özelliğin sadece normal Steam arayüzünü kullanan kullanıcıların kullanabildiği iddiaları var ancak Pixelvision teması kullanan kullanıcılarında yararlanabildiği belirtiliyor. Son olarak, bu özelliği kullanabilmek için; Steam>Ayarlar>Oyun İçi>”Show in-game frames/sec (FPS)” seçeneğinin işaretli olması gerekiyor.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version