Ana Sayfa Oyun Haberleri Steam politikalarını ihlal eden Zula, platformdan kaldırıldı

Steam politikalarını ihlal eden Zula, platformdan kaldırıldı

Warface'in ardından Zula da aynı nedenle Steam'den kaldırıldı.

Reddit‘te ortaya çıkan bir konuya göre, yerli yapım MMOFPS oyun Zula, Steam politikalarını ihlal ederek olumlu incelemeler almak için oyunculara ücretsiz içerikler dağıttı.

Hatta öyle ki, oyunun resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak bir de duyuru yer alıyor. Duyuruda, “Steam üzerinde bulunan mağaza bölümünde  oyunumuza güzel bir inceleme yazısı yazmanızı ve oyunu tavsiye etmenizi ve yararlı olarak işaretlemenizi rica ediyoruz. Ayrıca yorum yazarken oyun içi karakter adınızı yazmayı ihmal etmeyin çünkü bize destek olan oyuncularımıza harika bir sürprizimiz var!” ifadeleri yer alıyor.

Bu durumun kamuoyunda ortaya çıkmasının ardından, yukarıda yer alan ilk açıklamada düzeltmeye gidildi ve “Hep Destek Tam Destek” etkinliği adı altında Steam’de olumlu incelemeler almak adına yapılan bu eylemin “Gelen uyarılar nedeniyle 2016’nın Aralık ayı itibariyle iptal edildiği” belirtildi. Fakat bu müdahalenin oldukça geç yapılması ise kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Sonuç olarak, tüm bu gelişmeler Steam politikalarını ihlal eden Zula’nın Steam mağazasından kaldırılması ile sonuçlandı.

Konuyu açan kişi ise yazısında ayrıca, birkaç ay önce Warface adlı oyunun da benzer bir olaya imza attığını da belirterek, Crytek’in olumlu yorumlar karşılığında yine oyun içi hediyeler verdiğini aktardı. Aynı şekil de Warface de platformun politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Steam mağazasından kaldırılmıştı.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version