Ana Sayfa inceleme State of Decay inceleme

State of Decay inceleme

Undead Labs tarafından 5 Haziran 2013 Xbox 360 platformunda piyasaya sürülen State of Decay Zombie oyunu sevenlere türlerine oranla çok farklı bir zombie oyunu deneyimi sunuyor. Crytek’in CryEngine 3 Grafik motorunu kullanan oyun gece, gündüz döngüsü gibi artıları da beraberinde getiriyor. Undead Labs 2009 yılında Jeff Strain tarafından kurulan firma büyük oyun şirketleri tarafından direk dikkat çekerek Microsoft Game Studios ortaklığında State of Decay ile çıkış yaptı.

State of Decay inceleme

Ölülerin Yönettiği Dünyada Hayatta Kalmak

Tamamen açık dünya olan State of Decay, görmeye alışık olduğumuz zombie oyunlarının aksine sürekli zombie öldürmekten ziyade grubunuzu hayatta tutmaya yönelik bir oyun, verdiğiniz kararlar doğrultusunda oyun devam ediyor, bütün grubu cehennemin içine sokmakta sizin elinizde cennete kavuşturmakta. Oyun küçük bir kasaba olan Trumbull’da geçiyor, 2 arkadaş stresten uzaklaşmak için Trumbull kasabasına balık tutmaya geliyorsunuz. Şehirden uzak olduğunuz için virüs ile karşılaştığınızda aradan 12-13 gün geçmiş oluyor, küçük bir polis merkezine sığınan birkaç kişiyi buluyorsunuz ve onlar ile birlikte birkaç evi yağmalıyorsunuz. Ardından duyduğunuz silah sesini kontrol edip arkadaşları vahşice yenilen Maya Torres’i zor durumdan kurtarıp tekrar polis merkezine döndüğünüzde ise herkesin öldürüldüğünü görmek biraz canımızı sıkıyor. Şansımız yaver gidiyor olacak ki ölenlerden birinin üstünden çıkan telsizden konuşan kişinin yardımı ile daha büyük bir bölgeye yerleşiyoruz. Oyunun hikayesi bu şekilde ilerleye dursun biz State of Decay incelemesine  geri dönelim;

Oyunda birçok karakter bulunmakta, karakterler öyle sıradan şekilde yaratılmamış, her karakterin kendi ruh hali ve kişiliği var, bazıları durumlar doğrultusunda sakinliğini koruyabilirken bazıları telaş yapıyor bazıları ise sinirlerine hakim olamıyor. Maalesef oyunda uçak, helikopter, motosiklet gibi araçlar kullanamıyoruz ama bu durum canınızı sıkmasın çünkü birbirinden farklı arabalar bize yetiyor da artıyor bile. Diğer NPC’lerin araçları kullanamaması biraz üzücü, oyunda sadece siz araçları kullanabiliyorsunuz geriye kalanlar işlerini yaya olarak hallediyor. Yaşadığınız yerin ve nüfusu göz önünde bulundurarak diğer binalara girerek eşyalar topluyoruz. Büyük bir binanın inşası fazla olduğundan bolca yapı malzemesi toplamamız gerekiyor veya büyük nüfuslu bir grubu yönetiyorsak bolca yiyecek ve tıbbi malzeme toplamamız gerekiyor. Zombielere gelecek olursak eğer oyunda bu karakterlere Zed adı verilmiş. Ek olarak gelişmiş olan Zed’lere ise Freak deniliyor. Swat Zed, Army Zed, Feral Zed, Juggernaut, Screamer, Bloater olarak 6 çeşit Freak bulunuyor. Her biri farklı özelliklere sahip olan bu Freakları öldürmek pekte kolay değil, onları yenmek için farklı taktikler bulmamız gerekiyor. Bazılarını silahla öldürmek zor bazılarını ise kafasını levyeyle patlatmaya çalışırken ortadan ikiye ayrılabiliriz. Mekanikleri ise gizlenme sistemi ile yapılmış, yani bir Zed sizi görmeden veya duymadan harekete geçmiyor. Sizi farketmelerine neden olan şeyler ise sizi görmesi, ışığı görmesi veya çıkardığınız sesleri duyabilmesi şeklinde. Ek olarak sürü şeklinde gezen Zedler durdurması kolay olsalar bile eğer herhangi bir şekilde onları durdurmazsanız bir süre sonra kaldığınız yere saldırıya geçiyorlar. Bu konuda Undead Labs’ın gerçekten iyi bir iş çıkarttığını söylemek gayet yerinde olur, genel olarak zombie oyunu severler FPS yerine RPG tarzı bir zombie oyununa biraz aç kalmıştı açıkçası. Böyle açık dünya bir oyunda olunca da tabi tüm keyifler yerine geldi. Şuanda oyunun Breakdown ve Lifeline isminde 2 DLC si bulunmakta, ilerleyen zamanlarda ise Co-op modunu oyuna ekleyeceklerinin sözünü de aldık.

Sistem Gereksinimleri:

Minimum

  • İşletim Sistemi: Windows XP SP3
  • İşlemci: Core 2 Duo 2.4GHz (E6600) veya Athlon X64 3400
  • Ram: 2GB
  • Ekran Kartı: Radeon HD 2600 XT, Geforce 9600 GSO veya Intel HD 3000
  • DirectX: 9.0c
  • HDD: 3GB disk alanı

 

Önerilen

  • İşletim Sistemi: Windows 7
  • İşlemci: Intel Core i5 serisi veya dengi
  • Ram: 2GB
  • Ekran Kartı: Radeon HD 4750, GeForce GT 240, Intel HD 4000
  • DirectX: 9.0c
  • HDD: 3GB disk alanı

 

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version