Ana Sayfa Teknoloji Söylenti: İki yeni Xbox One konsolu geliştirme aşamasında

Söylenti: İki yeni Xbox One konsolu geliştirme aşamasında

Yeni PlayStation 4 konsolu iddialarından sonra şimdi de iki yeni Xbox One konsolunun geliştirme aşamasında olduğu öne sürüldü.

Yeni PlayStation 4 konsolu iddialarından sonra şimdi de iki yeni Xbox One konsolunun geliştirme aşamasında olduğu öne sürüldü.

Federal İletişim Komisyonu (FCC) dosyalarında yer alan bilgilere göre, Microsoft‘un Xbox One konsolu için iki yeni model piyasaya sürme gibi bir planı olabilir.

NeoGAF forumundan “ekim” adındaki kullanıcının bulduğu FCC dosyaları arasında Microsoft’un ileriye dönük Xbox One planları yer alıyor olabilir.

Dosyalarda yer alan bilgilerde, Microsoft’un 1682 ve 1683 model numaralı iki yeni Xbox One konsolu üzerinde çalıştığı gözüküyor. Bu iki modelin de revize edilmiş yeni versiyon Xbox One’lara ait olabileceği düşünülüyor.

FCC dosyalarında yer alan diğer bir bilgi ise 1682 model numaralı cihazın, piyasadaki mevcut Xbox One ile aynı kullanım kılavuzuna sahil olması. 1683 numaralı modelin kullanım kılavuzu ise NDA korumalı ve sona erme tarihi 25 Haziran 2016. Bu da demek oluyor ki, Microsoft, E3 2016 fuarında bu konuyla alakalı bir duyuru gerçekleştirebilir. Ayrıca Microsoft, bugün yaptığı açıklamayla bu yılki E3 fuarına katılım sağlayacağını duyurmuştu.

Standart Xbox One ile aynı kullanıcı kılavuzuna sahip cihazın piyasadaki Xbox One’ın ‘mini’ veya ‘slim’ sürümü olabileceği, diğer cihazın ise yeni versiyon bir Xbox One konsolu olarak çıkması bekleniyor.

Microsoft’tan Phil Spencer, şirketin Mart ayında düzenlediği bir konferansta “PC benzeri yükseltilebilir Xbox One” üretmeyi amaçladıklarını açıklamıştı.

Sony‘nin ise PlayStation 4K veya PlayStation 4.5 adında yeni bir PS4 üzerinde çalıştığı, bu konsolun 4K çözünürlük desteğinin yanı sıra iki kat güçlü işlemci gücüne sahip olacağı iddia edilmişti. Phil Spencer ise bu konuda “Xbox One için benzeri bir durumun gerçekleşmeyecek.” demişti. Bu nedenle, FCC dosyalarındaki bilgilerin şu an için sadece birer söylenti olduğunu belirtmek gerekir.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version