Ana Sayfa Oyun Haberleri Rise of the Tomb Raider’ın PC satışları Xbox One’a göre 3 kat...

Rise of the Tomb Raider’ın PC satışları Xbox One’a göre 3 kat daha fazla!

Xbox konsolları ve PC için çıkış yapan Rise of the Tomb Raider'ın ilk aya ait satış verilerine dair bazı bilgiler yayımlandı.

Xbox konsolları ve PC için çıkış yapan Rise of the Tomb Raider’ın ilk aya ait satış verilerine dair bazı bilgiler yayımlandı.

Araştırma grubu Superdata tarafından elde edilen ve oluşturulan veriler, Ocak 2016’daki dijital oyun satış rakamlarını içeriyor. Bu veriler arasından en göze çarpan satışlar ise Rise of the Tomb Raider’a ait çünkü oyunun PC sürümüne ait dijital satışlar, Xbox One’ı 3’e katlamış durumda.

Ancak bu rakamlar kesinlik içermiyor ve yüzde yüz güvenilir değil. Yine de PC satışlarının Xbox One’ı geçtiği ortada. Bunun bir kaç sebebi var. Öncelikle, oyunun PC sürümü sadece dijital olarak Steam üzerinde satılıyor. İkincisi, oyunun çıkış yaptığı tüm platformlardaki toplam satış miktarı belirtilmedi. Üçüncüsü, Rise of the Tomb Raider, Fallout 4 ile aynı gün piyasaya sürüldü ve bu yüzden oyunun satışları olumsuz yönde etkilendi. Genel olarak, oyunun dijital versiyonuna ait satışlar yükselmeye devam ediyor. Ayrıca PC ve konsol satışlarında da sırasıyla yüzde 33 ve yüzde 30’luk bir artış gözlemlendi. Toplam gelirler de ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8’lik bir artış yaşandı ve bu gelir, 6.3 milyar dolara yükseldi.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version