Ana Sayfa PlayStation PlayStation 5 PS5 çıkış döneminde Xbox Series X’ten daha çok satacak

PS5 çıkış döneminde Xbox Series X’ten daha çok satacak

2019'da yaptığı 11 tahminden yalnızca birinde yanılan analist, yeni nesil konsolların çıkış döneminde PlayStation 5'in Xbox Series X'i satış rakamları açısından geride bırakacağını söyledi.

2019’da yaptığı 11 tahminden yalnızca birinde yanılan analist, yeni nesil konsolların çıkış döneminde PlayStation 5′in Xbox Series X’i satış rakamları açısından geride bırakacağını söyledi.

Bu yılın sonuna doğru piyasaya sürülecek olan yeni nesil konsollar şu anda video oyun endüstrisinin en büyük merak konusu. Microsoft’un Xbox Series X’i The Game Awards 2019’da resmen tanıtmasının ardından gözler Sony’e çevrilmiş durumda. Japon teknoloji firmasının Şubat ayında bir konferans düzenleyip PlayStation 5’i tanıtacağı uzun süredir iddia ediliyor.

Diğer taraftan, GamesIndustry.biz sektörden öne çıkan uzman analistler ile konuştu, 2020’ye dair tahminlerini aldı. IHS Markit Technology analisti Piers Harding-Rolls, PS5’in satışlarının Xbox Series X’in önünde olacağını belirterek şunları söyledi:

“2020’de PS5’in Xbox Series X’ten daha çok satmasını bekliyorum. Ancak her iki yeni nesil konsol da çıkış döneminde 2013’te çıkan PS4 ve Xbox One’dan daha çok satacak.”

Harding-Rolls buna ek olarak her iki konsolun da birbirine yakın fiyatla piyasaya sürüleceğini ve muhtemelen 399 doların üzerinde olacağını öne sürüyor.

Microsoft’un Xbox Series X’in dışında daha düşük fiyat etiketiyle bir başka yeni nesil konsol daha piyasaya süreceği iddialarına ilişkin de konuşan Harding-Rolls, Sony’nin benzer bir yöntem izlemeyeceğini düşünüyor:

“Sony’nin bu şekilde bir ürün stratejisi izleyeceğini düşünmüyorum. Bu yaklaşım Xbox için pazarda daha esnek bir alan yaratabilir ancak aynı zamanda pazarda ve müşteriler üzerinde karmaşıklığa da yol açabilir.”

Piers Harding-Rolls, GamesIndustry.biz’in geçen seneki tahmin röportajında da yer almış ve 2019 için yaptığı 11 tahminden yalnızca birinde yanılmıştı.

SÖYLENTİ: Sony, CES 2020’de PlayStation 5 duyurusu yapabilir

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version