Ana Sayfa Haber PS4 oyun fiyatları nedeniyle Sony Eurasia’ya bakanlık soruşturması

PS4 oyun fiyatları nedeniyle Sony Eurasia’ya bakanlık soruşturması

Eylül-Ekim döneminde artış gösteren PS4 oyun fiyatları Ticaret Bakanlığı tarafından inceleme altına alındı.

Son dönemde artan PlayStation 4 oyun fiyatları sebebiyle Sony Eurasia‘ya bakanlık soruşturması açıldı.

Ticaret Bakanlığı, PlayStation 4 oyunlarındaki fiyat artışları nedeniyle Tüketiciyi Koruma Kanunu kapsamında Sony Eurasia hakkında soruşturma açıldığını, bu bağlamda firmanın Reklam Kurulu incelemesine tabi olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Bakanlığın resmi e-belge sorgulama sitesi üzerinden erişime açılan 16 Kasım tarihli “Fiyat Artışları” başlıklı belgede, “Bakanlığımızca yürütülen denetim faaliyetleri çerçevesinde firmanızca piyasaya sürülen çeşitli dijital oyunların fiyatlarında meydana gelen artışlar 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanununun 63. maddesi uyarınca oluşturulan Reklam Kurulu tarafından incelemeye alınmıştır” ifadeleri yer alıyor.

Aynı metinde, buna örnek olarak Red Dead Redemption 2, Far Cry 5, God of War ve NB2K19 oyunlarının fiyatlarının Eylül-Ekim aylarında “piyasa şartlarında normal kabul edilebilecek bir orandan çok daha yüksek bir miktarda arttırıldığı, tüketicilerin satın alım davranışını olumsuz etkileyen bu uygulamanın tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı nitelikle olduğu iddia edilmektedir” deniyor.

Sony E3 2019 fuarına katılmayacağını açıkladı

Soruşturma açılmasına yönelik ilgili yönetmeliği de detaylandıran Ticaret Bakanlığı, “Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği” kapsamında “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” gerekçesiyle soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Öte yandan, belgenin en sonunda “Bakanlığımızca talep edilen bilgi ve belgelerin, varsa tarafınızca sunulacak diğer bilgi ve belgelerle birlikte 6502 sayılı Kanun’un 75/2 nci ve Reklam Kurulu Yönetmeliği’nin 12 nci maddeleri uyarınca 10 gün içerisinde Bakanlığımıza gönderilmesi” gerektiğinin altı çiziliyor.

SÖYLENTİ: PlayStation 5 geliştirici kiti stüdyolara yollandı, 2020’den önce çıkmayacak

Bakanlığın internet sitesinden erişilebilen o belge:

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version